Gå til hoved-indhold
Billedet viser Vedbæk Havn som den ser ud i dag, med udvidelsen er markeret med en sort streg. Foto: Hasløv & KjærsgaardHavne
Billedet viser Vedbæk Havn som den ser ud i dag, med udvidelsen er markeret med en sort streg. Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Havneudvidelse i Vedbæk rykker nærmere

En VVM rapport viser, at miljøet omkring Vedbæk havn og i Øresund ikke ændres nævneværdigt, hvis planerne om at udbygge Vedbæk Havn skal føres ud i livet.

Af katrine bertelsen |

En udvidelse af havnen i Vedbæk vil ikke påvirke miljøet omkring havnen nævneværdigt. 

Det er konklusionen i den såkaldte VVM rapport, der skal undersøge, hvordan en havneudvidelse vil påvirke miljøet langs kysten. Det skriver Rudersdal avis. Dermed er en udvidelse af Vedbæk Havn rykket et skridt nærmere. Og det glæder havnens formand Jens Ive.

"Rapporten konkluderer, at der ikke er nogle miljømæssige udfordringer. Men nu skal forslaget om udvidelsen sendes i høring i otte uger, og kommer der ikke noget i vejen, så er det op til havnen, at finde ud af om man vil udvide havnen. Derefter skal udvidelsen behandles i Byplanudvalget og til slut behandles af kommunalbestyrelsen i august," siger Jens Ive.

Projektets elementer

  • Udvidelse af havnens eksisterende ca. 400 pladser med 160 pladser og nye moler ca. 90 m øst for de eksisterende moler.
  • Landarealer, omdisponering og udvidelse af kaj-, parkerings- og vinteropbevaringsarealer, 450 m2 ny jolleplads ved søndre mole.
  • Udvidelse af strandene nord og syd for havnen.
  • Bebyggelse, omstrukturering og mindre udvidelse.
  • Nyt centralt havnehus på 325 m2.

Du kan se materialet vedr. ombygningen af Vedbæk havn her

content-loader
content-loader
content-loader