Gå til hoved-indhold
Jes Gram-Hansen i Fredericia, hvor han inviterer til en konkurrence om solbriller til 5000 kr. i kulfiber. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jes Gram-Hansen i Fredericia, hvor han inviterer til en konkurrence om blandt andet solbriller til 5000 kr. i kulfiber. Foto: Troels Lykke

Gram-Hansen og Køstner køber Extreme 40

Erik Filsø har solgt sin rekordbåd Extreme 40 til de tidligere America's Cup-folk Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, der måske sejler Fyn rundt i år. Båden udstilles nu i Fredericia. Interview.

Af Troels Lykke |

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner vil tilbage i America's Cup og genvejen er en Extreme 40, der koster omkring 3,5 fire mio. kroner sejlklar.

De har købt båden brugt af sejleren og forretningsmanden Erik Filsø og det kan ikke være billigt, da Extreme 40eren sælges for over to mio. kroner brugt.

Den professionelle sejler Jes Gram-Hansen ønsker dog ikke at oplyse hvad han og Rasmus Køstner har betalt for båden, som har rekord rundt om Fyn i sejltiden 10 timer og 7 minutter.

"Vi har slået vores sparebøsser i stykker og sat en virksomhed på benene og købt en Extreme 40 og en RIB og håber nu, at vi med en professionel indgang kan finde flere sponsorer," siger den 39-årige Jes Gram-Hansen til minbaad.dk.

I år vil holdet træne og Jes Gram-Hansen fra Aarhus fortæller at det sagtens kan være at han fx deltager i Palby Fyn Cup og Classic Fyn Rundt for at få erfaring.

Extreme Sailing Series i 2012

Det store formål med båden er at sejle Extreme Sailing Series i 2012 og det bliver med fire mand om bord.

Et endnu større formål med båden Extreme Challenger bliver at være med i America's Cup, der netop sejles i flerskrog. Tidligere var de to en temmelig succesfuld duo, hvor Jes Gram-Hansen styrede i America's Cup, mens Rasmus Køstner tog sig af taktikken.

"Vi vil da sejle America's Cup en dag," siger Jes Gram-Hansen, der bl.a. har fået Tri Fork, Henri Lloyd, Watski, Blac og Loyalitetskompaniet som sponsor.

Her ses Gram-Hansen og Køstners Extreme 40 i Fredericia, hvor du kan møde Jes Gram-Hansen.

www.extremechallenger.dk

content-loader
content-loader
content-loader