Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Peter Lang tager til Perth allerede i november. I alt tager seks 49ere til VM down under. Arkivfoto fra MallorcaKapsejlads
Allan Nørregaard og Peter Lang tager til Perth allerede i november. I alt tager seks 49ere til VM down under. Arkivfoto fra Mallorca

Nørregaard og Lang tog på og vandt DM i let vejr

- Vi har været på fedekur frem til VM i Perth, siger 49er-vinder Allan Nørregaard. På fredag tager han Sjælland Rundt med Carbon 3 på rekordjagt. Unge brødre slog Warrer/Hansen. Se TV 2-indslag.

Af Troels Lykke |

Sidste år vandt Allan Nørregaard og Peter Lang DM i Hellerup. I weekenden vandt de atter 49er-DM, denne gang i Svendborg.

Stævnet bød på ultra let vejr mellem 1-3 m/sek., men det forhindrede ikke den nu tungere besætning fra Kolding i at stige til tops.

- Vi er gået op i vægt fra 150 til 160 kilo fordi vi kan forvente hårdt vejr til VM i Perth til december, mange hold er nu gået op i vægt. Men vi gik stærkt til DM og lavede få fejl i den ultra lette vind, siger Allan Nørregaard til minbaad.dk.

Hvad betyder en DM-sejr i forhold til en OL-billet?

- Der er prestige i at vinde DM og det er altid rart at slå de andre. Vi tager begge dele, håber jeg, siger Nørregaard.

Han roser også sølvvinderne, en ny ung KDY-besætning med Mads Emil Stephensen Lübeck og Christian Peter Stephensen Lübeck, der akkurat slog OL-guldvinderen Jonas Warrer og gasten Peter Hansen.

Blev I så smidt i vandet?

- Nej, heldigvis ikke, den tradition er jo ved at forsvinde helt, griner sejleren.

På fredag tager han om bord på Carbon 3, hvor også brødrene  Quorning er om bord bl.a. Det gælder rekord om Sjælland, hvor BådNyts Sølvspileren skal vindes fra Extreme 40eren, med skipper Erik Filsø.

- De har lovet frisk vind, det håber jeg på sker, siger Allan Nørregaard, der er tidligere OL-sejler i Tornada.

Resultater fra Svendborg med 49er, 29er, 29erXX her - se TV-indslag på TV 2 Fyn her

Carbon 3 sejler Sjælland Rundt på fredag, hvis der er rekordvejr.

content-loader
content-loader
content-loader