Gå til hoved-indhold
Sejlerne på Carbon3 skal nu gå med Reedgreen.Kapsejlads
Sejlerne på Carbon3 skal nu gå med Reedgreen.

Carbon3 sejler til maj med Redgreen

Redgreen, der oser af maritimt design, indgår sponsoraftale med Team Carbon3, som lancerer 40 fods kapsejladstrimaran med Jesper Bank som skipper. Båden sejler medio maj.

Af Troels Lykke |

”Vi har indgået dette samarbejde, da personerne og historien bag Carbon3 projektet understøtter dé værdier og innovative tanker som REDGREEN også arbejder ud fra. Endvidere ser vi det som en rigtig god mulighed for at understøtte vores strategi omkring den oplevelse, som vi kontinuerligt arbejder på, skal associere til den maritime verden på både nationalt og internationalt plan. Vi glæder os meget over, at være en del af  et så ambitiøst og seriøst projekt”, udtaler REDGREEN’ s adm. direktør, Michael Andersen.

Carbon3 er en kulfiber trimaran bygget på fremtiden og designet af verdens førende trimarandesigner fra bl.a. America’s Cup, Nigel Irens. Båden har en beregnet topfart over 40 knob (ca. 75 km/t), og den er 100% co2 neutral, da den udelukkende bruger vind og solenergi.

”Vi var meget begejstrede da Team Carbon3 bad os designe en 40 fods trimaran med ’absolut ingenting indeni’. Den simple brief gik ud på at tegne en lynhurtig trimaran med potentiale for at matche alt på vandet”, fortæller Nigel Irensom sit engagement i projektet.

Jesper Bank og Stefan Myralf

Udviklingsgruppen som udover den anerkendte designer består af  Jakob Groth, Jonas Pedersen, Jakob Frost, Stefan Myrälf og Jesper Bank, har høje forventninger til, at båden vil tiltrække sig stor opmærksomhed i kraft af teknologien, udseendet, farten og folkene ombord.

Besætningen med de 15 sejlere og 10 shorecrewskan sefrem mod sommerens lancering af projektet, hvor de alle bliverklædt i REDGREEN’s og den tidligere OL-guldvinder Martin Kirketerp’s, sejlerkollektion, som er udviklet i tæt samarbejde mellem parterne.

Netop denne tekniske kollektion er specielt egnet til sejladser som dem Carbon3 trimaranen påbegynder i de Nordeuropæiske farvande medio maj.

Carbon3 er bl.a. netop pre-registreret til KielerWoche Multihull offshore race den 18.-19. juni.

Fakta om Carbon3:

Længde :  40 fod
Bredde :  9,8 meter
Storsejl   : 80 m2
Fok   : 35 m2
Codezero : 99 m2
Genakker : 140 m2
Materiale  : Carbon sandwich
Design : Nigel Irens
Bådebyggere: Jakob Frost/ Jonas Pedersen, Tuco Marine Group

content-loader
content-loader
content-loader