Gå til hoved-indhold
Carbon3 har efterhånden mange samarbejdspartnere.Kapsejlads
Carbon3 har efterhånden mange samarbejdspartnere.

Mast2keel rigger Carbon3 til

Aftalen betyder at 40 fods Carbon3 trimaranen fra Faaborg rigges helt af firmaet Mast2keel ApS, som er eksperter på riggerarbejde. Se også video med gast Søren Gitz.

Af Troels Lykke |

Mast2keel har mere end 15 års erfaring inden for sejlmageri og rigning af kapsejladsbåde i hele Europa.

”På en båd som Carbon3 er fastgøring og blokke meget anderledes end på almindelige standard- både, blandt andet bruges ”soft attachments”, hvor blokke og udstyr surres fast i langt højere grad end ved almindelig påboltning på båden. Det gælder såvel på riggen som på selve bådens platform”, udtaler medindehaver af Carbon3 Jakob Groth.

"Soft attachments kræver stor faglig kunnen, men korrekt udført er det en fastgørelsesform, som ikke kan gøres bedre ved andre metoder, især i forhold til styrke og vægt, hvilket i høj grad er omdrejningspunkterne i hele Carbon3 projektet, - vi er således rigtigt glade for samarbejdet,” fortsætter Jakob Groth.

Let rig

På en highend trimaran som Carbon 3 er en række dele i riggen ligeledes ikke konventionel stålrig, men udført i hightech fibermateriale for at opnå mindre diameter og lettere rig.

F. eks. er bådens vanter og forstag således ikke af stål, og bådens diamantstag er kulfiberstag. Stag til bovspryd og trampoliner surres og strammes ligeledes gennem håndudførte soft attachments udført af Mast2keel.

Vil vise riggerarbejde

”For Mast2keel er muligheden med dette projekt unik, idet der ikke bygges ret mange fartøjer med disse highend specifikationer, så når vi som en af ganske få virksomheder i Norden besidder kompetencerne til riggerarbejdet, vil vi naturligvis gerne vise dette”, udtaler Frank Kirkegaard fra Mast2keel. 

Interesserede sejlere vil i løbet af sæson 2011 flere gange have mulighed for at møde Carbon3 samt repræsentanter fra Mast2keel, blandt andet ved bådens ”launch party” i foråret samt ved udvalgte arrangementer i løbet af året, mere vil fremgå at team Carbon3´s hjemmeside.   

Mast2keel

www.carbon3.dk

content-loader
content-loader
content-loader