Gå til hoved-indhold
Arkivfoto: srr-sailing.com/Christophe BreschiKapsejlads
Arkivfoto: srr-sailing.com/Christophe Breschi

Contender - sølv- og bronzevinder tog fejl af banen

Kielerugen var et rigtig godt stævne i år set med Contenderbriller, fortæller Bjarke Johnsen til minbaad.dk. 53 Contendere deltog heraf 11 danske.

Af Troels Lykke & Katrine Bertelsen |

”Det var det stærkeste felt i flere år plus et pænt antal deltagende både – 53 stk. – 11 danske og 7 nationer, jeg vil tro der manglede 3-4 både for at alle verdens 10 bedste var med.” Siger Bjarke Johnsen, der kunne tage en bronzemedalje med hjem.

Contenderfeltet havde god luft de første tre dage, og fik tre races hver dag. Vinden var noget springende og søen krap. Sidste dag fik sejlerne en sejlads i 3-5 knob vind.

Christoph Homeier vandt med en meget flot serie, forfulgt af Søren Andreasen der sejlede rigtig godt med 3 førstepladser.

Bjarke Johnsen, der måtte nøjes med en 3.plads fortæller.

”Både Søren og jeg glemte at bruge det inderste af hovedet i et par sejladser. Jeg tog en runde mere rundt på banen i stedet for at gå i mål – Søren gjorde det modsatte og gik i mål for tidligt. Vi sejlede outerloop baner, hvor de varierede antallet af runder vi skulle sejle.” Siger Bjarke Johnsen.

”Det er smaddersurt at starte med det, der ender med at blive fratrækkeren. I de følgende sejladser var der sort flag oppe en del gange, og så maser man jo ikke ligefrem på,” supplerer Søren Andreasen, der samlet blev nummer 2 i Kiel.

”Helt egoistisk så blev stævnet lidt for meget test for min del. Vi havde 4 dage på vandet og jeg sejlede med 4 forskellige setup. Jeg tror nok jeg blev lidt klogere på hvad jeg skal have med til VM i Weymouth om 4 uger mht. mast og sejl.” slutter Bjarke Johnsen.

Også de ”nye” sejlere som Jesper Nielsen og Bo Petersen, viste rigtig gode takter, Det bliver spændende at se, når de rykker lidt op i rækkerne.

Surferpige og spirrevip Lærke Buhl prøvede også kræfter med en Contender, men havde det ikke nemt, når det blæste. I det flove vejr om søndagen tog Lærke en flot 14. plads i sidste sejlads.

Se resutaterne fra Kieler ugen her:  race-results.kielerwoche.de/

content-loader
content-loader
content-loader