Gå til hoved-indhold
Imellem debatter og oplæg, blev der også tid til en omgang hockey. Foto: Martin FrislevKapsejlads
Imellem debatter og oplæg, blev der også tid til en omgang hockey. Foto: Martin Frislev

Unge kapsejladsledere ønsker nye erfaringer

KLU35, unge kapsejladsledere under 35 har holdt deres første netværksmøde, og efterlyser bl.a. mere erfaring med andre former for kapsejlads end fleetrace.

Af katrine bertelsen |

Vi har tidligere skrevet om KLU35, en samling af kapsejladsledere under 35. Nu har gruppen holdt deres første netværksmøde, hvor de har diskuteret mange forskellige aspekter af kapsejlads, og ønsker bl.a. mere erfaring med andre former for kapsejlads end fleetrace.

Gennemsnitsalderen var bare 26 år blandt de knap 15 fremmødte unge kapsejladsledere der holdt møde på Dalum landbrugskole en weekend i marts. Deres mål er at få flere unge kapsejladseledere på dommerbådene og i protestlokalerne.

Martin Frislev fortæller til minbaad.dk.

På weekendens møde var der bred enighed om, at der stadig skal holdes en høj standard blandt kapsejladsledere, sådan at Danmark bliver ved med at være et attraktivt sted at afholde store stævner.

Et godt grin og lidt drilleri

Lørdag blev forskellige indbydelser (NOR) og sejladsinstruktioner (SI) gennemgået. Det kom der mange grin ud af, da der blev vist eksempler på store fejl i NOR, SI og resultatlister. Det blev indskærpet, at dokumenter der er skrevet af ikke kapsejladsuddannede ofte indeholder mange fejl, og derfor skal tjekkes grundigt. Den yngste deltager, en pige på 18, stillede mange (gode) spørgsmål, "så vi drillede hende lidt," fortæller Martin Frislev.

Fysisk træning

Efter den intellektuelle hjernegymnastik, var det tid til at røre sig lidt. Det er jo ikke det kapsejladsledere bruger meste tid på! Der var lejet en gymnastiksal på den lokale skole. Her blev gruppen på knap femten mand inddelt i tre hold til en lille turnering i floorball (hockey).

Alle gik til den med fuld entusiasme, så der var blod, sved og tårer. Den sidste af de tre timer i salen blev der slappet af med en lille forfriskning. Lørdags aftenhyggen bød på DS sejlerspil samt en omgang bezzerwizzer.

Skippermøder og alkohol

Søndag blev der diskuteret skippermøder og hvad de kan bruges til. Der var bred enighed om, at skippermøder for sejlere som oftest ikke er nødvendige, men for officials er det vigtigt, hver gang. God information af officials er med til at eliminere mange fejl.

Også alkoholpolitik blev vendt, og der var enighed om at til ungdoms/junior stævner (f.eks. TORM), skal alkohol begrænses, da det er børn som er deltagere.

Ikke kun fleetrace

Også forskellige slags kapsejladsformer blev gennemgået: matchrace, radiostyrede både, windsurfer, holdsejlads m.m. Flere efterlyste at komme ud og prøve flere forskellige kapsejladsformer.

Opfordring til klubber og kapsejladsledere

Martin Frislev siger, "på banelederkurserne bliver der gået meget hurtigt hen over andre former for kapsejlads, f.eks. windsurfing og sejlads med DH eller LYS. Alle vi unge vil meget gerne have mere erfaring med det."

Derfor opfordrer Martin de kapsejladsansvarlige i klubberne og de garvede baneledere, til at få en ung kapsejladsleder med på vandet til andre slags stævner. Martin henviser til gruppens facebookprofil, hvor de de unge kapsejladsledere kan kontaktes. Se links.

Martin Frislev slutter med at konstatere, at der var stor opbakning til fremtidige møder fra de knap femten deltagere. Lidt trist, at der ikke var flere, da gruppen er på 30 personer. Men forhåbentlig kan dette møde være med at styrke samarbejdet blandt os unge mennesker og lokke endnu flere til.

Links:

KLU35es facebookprofil: www.facebook.com

Send KLU35 E-mail: KLU35@groups.facebook.com

Også et kursus i vind og vejr blev der plads til, fremført af Jens Villumsen.

Aftenhygge med slik og spil.

Der slappes af efter lørdagens hockeykamp.

content-loader
content-loader
content-loader