Gå til hoved-indhold
Martin Frislev og Jonas Bendixen, blev færdige med deres kapsejladsleder uddannelse for to år siden.Kapsejlads
Martin Frislev og Jonas Bendixen, blev færdige med deres kapsejladsleder uddannelse for to år siden.

Unge kapsejladsledere: Får vi penge til at fortsætte?

Bevillingen til KLU35, der sørger for at uddanne nye unge kapsejladsledere, udløber snart. Det er usikkert om projektet får penge til at fortsætte i 2013.

Af katrine bertelsen |

I denne weekend var KLU35 samlet til netværksweekend i Middelfart. 21 unge baneledere og protestkomitefolk diskuterede kapsejladsregler – blandt andet med en præsentation af den nye regelbog, som træder i kraft ved nytår.

- Derudover fik vi testet nogle af reglerne med matchrace i Middelfart Sejlkubs DS37'ere lørdag eftermiddag, fortæller national baneleder Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub.

Diskussionerne om regler koncentrerede sig især omkring tolkning af regel 41 - altså hjælp udefra, hvor konkrete situationer blev vendt og drejet.

20 nye unge

- Årets resultater for KLU35 er, at vi har fået 20 nye folk ud på dommerbåde og i protestlokaler, som har brugt deres nyerhvervede evner som baneledere og protestkomiteer, siger Jon Møgelhøj.

- Tilbagemeldingerne fra især ungdomssejlerne er, at det er rart, at protestkomiteer og juryer nu består af både unge og gamle folk. Det kan være svært for en 11-årig Optisejler, at stå overfor en 60-årige juryformand. Det går lidt bedre med en på 26 år, tilføjer Jon Møgelhøj.

De unge baneledere har prøvet kræfter med det hele, og har været aktive til alle slags stævner. Martin Frislev fra Egå Sejlklub siger, - fra aftenmatch til VM.

Få vi lov at fortsætte?

KLU35 står for Kapsejlads Ledere Under 35, et tiltag der blev sat i søen i starten af 2011, af en flok entusiatiske unge kapsejladsledere. De mente, at der var for meget gråt hår på dommerbådene og i protestlokalet. Bevillingen fra Dansk Sejlunion udløber med det sidste hold, men KLU35 håber at projektet får lov at fortsætte.

- Det var det sidste netværksmøde for KLU35 i denne omgang. Vi er meget spændte på om DS vil give os beviling til at fortsætte arbejdet næste år, men pt. ved vi det ikke – beslutningen ligger hos DS, og vi ved at Dan Ibsen var meget glade for vores arbejde, men vi ved ikke hvordan det lander med en ny chef. Vores kursusrække her over vinteren kører naturligvis færdig, men ligesom med netværksmøderne ved vi ikke om vi får bevilget penge til at fortsætte, slutter Jon Møgelhøj.

content-loader
content-loader
content-loader