Gå til hoved-indhold
Søren Badstue gennemgår kapsejladsreglerne med de nye aspiranter. Foto: Jon MøgelhøjKapsejlads
Søren Badstue gennemgår kapsejladsreglerne med de nye aspiranter. Foto: Jon Møgelhøj

18 unge baneledere på spring

KLU35 blev født i starten af 2011, som en reaktion på, at gennemsnitsalderen blandt officials er ret høj. I weekenden var 18 unge kapsejlads-aspiranter til regelkursus i Aarhus.

Af katrine bertelsen |

Jon Møgelhøj, en af initiavtagerne til KLU35, Kapsejladsledere under 35, skriver:

Vi har i sæsonens løb mødt flere unge der har vist interesse og/eller evner for denne side af kapsejlads. Dem har vi inviteret til vinterkurser – tre i alt – og det første var her i weekenden.

Det starter med reglerne

Vi startede ud med et regelkursus, på idrætshøjskolen i Aarhus. Næste gang skal vi lave et banelederkursus, og til januar et dommerkursus. Der var 18 deltagere som aldersmæssigt var imellem 16 og 30. Geografisk er vi ikke helt spredt ud over landet, da særligt Fyn og den sydøstlige del af Jylland er lidt overrepræsenteret på holdet, men i det store hele kom der sejlere/trænere fra hele landet. Derudover synes vi at det rigtig interessant at der var to med fra Aarhus Windsurfer Klub – for vi vil også meget gerne samarbejde med andre former for sejlsport.

Vil uddanne mange flere

Vi håber, at ordet kan sprede sig i løbet af næste sæson, så vi kan oprette endnu et hold i vinteren 2012-2013. Og måske denne gang med folk som selv henvender sig og er interesserede. I rimelig stor udstrækning er de 18 deltagere unge, som vi selv har snakket med om projektet.

Da vi kan se at størstedelen af danske baneledere og protestkomiteer består af ældre herrer, så vil vi gøre noget for at få flere unge ind i gamet. Derfor laver vi netværksmøder, hvor vi mødes, hygger os og diskuterer sejlsport. Her skaber vi kontakter, så vi kan komme ud og afprøve kapsejladser forskellige steder, og vi kan hjælpe hinanden med at lave de bedst mulige stævner.

Projektgruppen bag KLU35 er: Søren Badstue, Vallensbæk; Martin Frislev, Egå; Jon Møgelhøj, Skovshoved; Andreas Kuchler, Odense og Jacob Andersen, Fredericia.

content-loader
content-loader
content-loader