Gå til hoved-indhold
Kan Carbon 3 slå rekorden på 10 timer og 7 minutter? Foto: Carbon3Kapsejlads
Kan Carbon 3 slå rekorden på 10 timer og 7 minutter? Foto: Carbon3

Carbon3: Vi går ikke efter rekorden endnu

Opdateret: Carbon 3 deltager ikke i et rekordforsøg. Jonas Pedersen fra Carbon 3 teamet siger at de sejler med, og selvfølgelig gerne vil slå rekorden, men det er ikke derfor de deltager.

Af katrine bertelsen |

Vi skrev at Carbon 3 ville prøve slå Fyn Rundt rekorden. Jonas Pedersen fra Carbon 3 teamet siger til minbaad.dk.

For god ordens skyld så er vores deltagelseI Classic fyn rundt ikke et“rekordforsøg”. Vi deltager som kapsejlere og vil naturligvis kæmpe for at komme først rundt, men et rekordforsøg er ikke vores primære mål for sejladsen. Et rekord forsøg vil kræve optimale betingelser vind/vejr og strøm og vi er slet ikke der i vores forberedelser at vi overhoved har kigget på det endnu.”

Rekorden er på 10 timer og 7 minutter og indehaves af  Erik Filsø.

Jonas Pedersen kan iøvrigt fortælle, at det var en Harkenblok der røg til Palby Fyn Cup, blot halvanden time før de regnede med at gå i mål.

"Vi er ved at køre en racerbåd ind, og i den forbindelse finder man altså beslag eller udstyr der kan gøres mere hensigtsmæssigt og bedre," slutter Jonas Pedersen.

Carbon 3 stiller op, når Classic Fyn Rundt afvikles i weekenden d. 3.-5. juni. Også en anden af de store flerskrogs-både, nemlig Gram-Hansen og Køstners Extreme 40 sejler Classic Fyn Rundt. Om de har tænkt sig at udfordre Carbon 3 vides ikke, men når først bådene er på vandet, kan det jo være svært ikke at konkurrere.

"Vi er meget både glade og stolte over at nogle af disse opmærksomhedsskabende sejlmaskiner stille op ved Danmarks ældste distancekapsejlads, som vi i disse år prøver at give en ansigtsløftning," siger Morten Grove.

Carbon 3 prøvede at at slå rekorden til Palby Fyn Cup, men måtte opgive på grund af en masteskade.

Se mere om Classic Fyn Rundt her: http://c-f-r.dk/

content-loader
content-loader
content-loader