Gå til hoved-indhold
Billederne udstilles i Kerteminde sejlklub fra på torsdag.Kapsejlads
Billederne udstilles i Kerteminde sejlklub fra på torsdag.

Classic Fyn Rundt: Ud med pokaler – ind med kunst

Classic Fyn Rundt har i år valgt at udskifte pokalerne med moderne kunst. To anerkendte kvindelige kunstnere har leveret årets kunstpræmier til de store bådklasser.

Af katrine bertelsen |

Det er fornem moderne grafisk kunst, som de store både i ORC (I og C), Texel og IRC kommer til at sejle om ved Classic Fyn Rundt.

Der er arbejder af Marian Rune, som for øjeblikket er repræsenteret på to udstillinger i Mexico. Hun er en af de danske kunstnere, som blev valgt til freds-udstillingen i Mexico og her blev man så begejstret for hendes arbejder, at hun yderligere blev bedt om at deltage i en anden eksklusiv udstilling.

”Vi er så heldige, at vi har sikret os dels nogle førstetryk dels nogle unika af denne kunstner,” siger stævneleder Morten Grove, der selv har valgt årets præmier.

Den anden kunstner er Sigrún Fanndal, der er født på Island, men er nu bosat i Danmark. Hendes arbejder bærer tydeligt præg af de islandske naturs vældige kræfter lige som Atlanterhavsøens mytologi med trolde og nisser indgår i kunstneres motivverden.

”Det hele begyndte ved Fyn Rundt 2010”, fortæller Morten Grove. ”Vi var så heldige, at flere både fra de store klasser ville deltage, og vi overvejede, hvilke præmier vi skulle vælge. De har givetvis store pokaler alle sammen og de har også masser af relevant udstyr."

"I familiens bekendtskabskreds har vi den anerkendte maler Hans Krog, og hos ham lykkedes det at erhverve tre oliemalerier, alle med relation til havet. Der blev taget godt imod disse præmier, så derfor har vi i år valgt moderne grafik, som vi håber bliver lige så vel modtaget.”

Morten Grove har fået til opgave at skabe fornyet liv i Danmarks ældste distancekapsejlads, om det sker bl.a. ved indførelse af flere typer løb, og ikke kun DH, og man kan såmænd også deltage som tursejler.

Desuden har de moderne mobiltelefoner med deres muligheder for tracking og andre tekniske finurligheder holdt deres indtog og endelig er der altså også en markant fornyelse af præmierne.

”Øvelsen går ud på at få bragt Classic Fyn Rundt ind i den moderne tidsalder og uden at smide de bedste af de gamle traditioner overbord”, slutter Morten Grove.

Classic Fyn Rundt: www.c-f-r.dk

content-loader
content-loader
content-loader