Gå til hoved-indhold
Foto fra sejladsen Als Rundt i 2012. Foto: SYCKapsejlads
Foto fra sejladsen Als Rundt i 2012. Foto: SYC

Als Rundt 2013: Nu med havnefest

Kapsejladsen Als Rundt fra Sønderborg lystbådehavn, har i år arrangeret havnefest i forbindelse med kapsejladsen. Igen i år kan både tur- og kapsejlere deltage.

Af katrine bertelsen |

Sønderborg Yacht Club arrangerer – måske Danmarks smukkeste kapsejlads – Als Rundt. Sejladsen er både for flerskrog og kølbåde, der kan vælge om de vil deltage i et tur- eller kapsejladsfelt. I turfelterne sejles derefter søvejsregler, i de regulære kapsejladsfelter efter DH, eller Texel for flerskrogsbådenes vedkommende.

Sidste år deltog over 60 både, og Sønderborg Yacht Club håber på en del flere i år. Især hilser man flere store både velkommen.

Havnefest

Sønderborg Yacht Club arrangerer i år et brag af en havnefest, for at fejre at havnen ikke længere er kommunal, men er overtaget af et andelsselskab, bestående af havnens brugere. Der er livemusik når sejlerene kommer i havn efter sejladsen, og selvfølgelig fadøl og grill, fortæller Frands Harald Leth-Espensen, formand for Kapsejladsudvalget i Sønderborg Yacht Club,

Fra kommunal til privat havn

Fra 2013 er Sønderborg Lystbådehavn overgået fra kommunal til andelsejet havn.

- Det hele er netop faldet på plads, og nu er havnen en privat andelsforening, der også kan prale af en ny havnemester, siger Frands Harald Leth-Espensen til minbaad.dk.

 Tilmeldingen til Als Rundt 2013 er åben, og invitation og sejladsbestemmelser. er tilgængelige på hjemmesiden. Sejladsen sejles fra Sønderborg Lystbådehavn lørdag den 8. juni.

Bådene ligger frit i Sønderborg Lystbådehavn fra torsdag den 6. juni kl. 17.00 til mandag d. 10. juni kl. 12.00.

Du finder indbydelsen på linket her

content-loader
content-loader
content-loader