Gå til hoved-indhold
Start ved A-Cat VM 2011. Foto: Sailing AarhusKapsejlads
Start ved A-Cat VM 2011. Foto: Sailing Aarhus

Paasch takker for et super A-Cat VM 2011

Blogger på minbaad.dk, Thomas Paasch, takker Sailing Aarhus og Kaløvig Bådelaug for et tjekket A-Cat VM, med 100 både. Flere sejler A-Cat, efter succes med Extreme 40 og AC 45.

Af Thomas paasch |

En stor tak skal lyde til Sailing Århus og Kaløvig Bådelaug, som i 2011 afviklede "Ronstan A-Class catamaran world championships" i samarbejde med A-Cat klassen.

Klassens begrænsning på 100 deltagere blev nået, og trods de udfordringer det giver – specielt på land - blev det udført til UG med pil op.

Der blev sat nye standarder for mediedækning med GPS tracking, livevideo, fotos, tweets og facebook opdateringer. Det har vi fået mange positive tilbagemeldinger på.

Ros til dommeren

Baneleder Andreas Kuchler fik det bedste ud af de vanskelige vejrforhold der prægede ugen, vi havde alt fra havblik til øvre vindgrænse i vores championship rules, vi havde sol og regn, vi havde kolde og moderat kolde dage (de blev aldrig rigtig varmt den uge), så ingen kan påstå at nogen blev favoriseret.

Aktivitetsniveauet i klassen i Danmark steg igen i 2011, og også kvalitetsniveauet. Flere danske sejlere end før har været fremme og markere sig i sejladserne i Norden og Nordtyskland.

Extreme 40 og AC 45 skaber flere sejlere

Internationalt er fokus på klassen øget, ikke mindst pga. succesen med Extreme 40 og AC 45. I disse dage sejles der australsk mesterskab, og her er der mange store navne der er nede for at måle sig og for at lære.

Australierne dominerede sidste VM ved at sætte sig på hele top 5, men udover verdensmester Steve Brewin, deltager også mange andre navne man har hørt om ifm. OL og AC, så som Darren Bundock, Andrew Landenberger, Tom Slingsby, James Spithill, Nathan Outteridge, Carolijn Brouwer, Dirk de Ridder, John Kosteki, Glenn Ashby.

Klassens tekniske høje niveau og feltets kvalitet appellerer til mange top sejlere.

Godt Nytår

Thomas Paasch

Thomas Paasch, tv., sejler her Extreme 40 med Michael Hestbæk. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader