Gå til hoved-indhold
Anders Nyholm er stadig vild med CB66eren, selvom han forlængst har sat alle konkurrenter på plads. Foto: www.regatta.nu/ArneKapsejlads

Nyholm udvikler nu Quantum-sejl til CB66 - vandt liga Stockholm

Den tidligere OL-sejler Anders Nyholm har nu to danske mesterskaber i CB66 og i Stockholm vandt han klassens liga for andet år i træk. Der blev sejlet 30 meter fra land i finalen. Interview.

Af Troels Lykke |

Igen i år blev årets store finale afholdt i skærgården ud for Nacka Strand lidt uden for Stockholm.

Stedet er perfekt til CB66'eres sejladsformat med ekstremt korte baner tæt på land, med fuld garanti for spænding og udfordrende forhold.

Stævnet var delt op i to, hvor det først var årets Nordic League som skulle afgøres og derefter det Nordiske Mesterskab.

Nordic League, som tæller 4 grade-1 stævner og 4 grade-2 stævner i løbet af sæsonen, skulle afgøres i bedste OL medal race stil med en finale som talte dobbelt og ikke kunne trækkes fra.

Anders Nyholm fra Roskilde vandt med gasterne Maria Holm og Christian Schaffilitzky, viser resultatlisten.

Finalen bestod af 10 op/ned baner mellem øerne med en varighed på mellem 22 og 28 minutter.

Ny gate

Som noget nyt var der gate ved både top og bundmærket, hvilket gjorde sejladserne endnu tættere, da feltet ikke blev strukket ud ved topmærket som normalt.

Team Nyholm deres samlede sejr fra 2011 i Nordic League. På den samlede 2. plads kom DEN-164 Casparij og på 3. pladsen SWE-48 Skålen.

- Det var ultra tæt og vildt sjovt, vi sejlede 30 meter fra land og efter 30 sekunder efter starten skulle man råbe plads for land, siger Anders Nyholm, der sjældent taber når han stiller op i klassen.