Gå til hoved-indhold
Der var gang i den på Kattegat. Foto: Mette Eriksen, GSKKapsejlads
Der var gang i den på Kattegat. Foto: Mette Eriksen, GSK

CB66-stævne i megabølger - 18 knob på læns - NY VIDEO

CB66 Nordic Sailing League 2012 blev sejlet i Gilleleje i store bølger og med kæntrede både. Nyholm og co. vandt igen. Klassen roser Gilleleje Sejlklub. Interview.

Af katrine bertelsen |

Weekenden har budt på ”CB66 League Prologue” stævne i Gilleleje Sejlklub med såvel danske som svenske deltagere. 

Sejlerne fik noget blandet vejr, og lørdag kom sejlerne først på vandet kl.16, efter at vinden havde lagt sig til 11 m/s. 

Kæntrede både

- Kl. 15 blev udsættelsen skudt ned og vi tog på vandet til første start kl. 16. Vind var der stadig masser af og vi var ikke engang nået ud af havnen før SWE-45 knækkede forstaget, så masten væltede. Bådene skulle lige finde rytmen og på vej til banen lignede det næsten en krigszone med kæntrede både overalt. Det skriver Anders Nyholm på klassens hjemmeside.

Det lykkedes kun at gennemføre en enkelt sejlads lørdag, og Mikkel Westh-Nørager der er formand for klassen fortæller, at bølgerne var over 4 meter høje. Selv om det blæste var vinden stabil, og det var smaddersjovt, siger Mikkel.

Søndag bød til gengæld på det bedste Gilleleje-vejr med seks m/sek. i super sejlforhold med vind og kæmpebølger. 

Søen havde lagt sig og CB66'erne strøg over vandet. Sejladserne blev afviklet i ekstremt hurtigt tempo, som klassen foretrækker. Det var meget tætte, korte og intense sejladser med masser af spænding om placeringerne.

- Vi gik 18 knob på læns og bølgerne var vel 1-1 ½ meter høje. Det var bare en super weekend, siger Mikkel Westh- Nørager.

Fedt arrangement

CB66-klassens sponsor ABAX, sørgede for øl og sodavand fortæller Mikkel, der roser Gilleleje Sejlklub og baneleder Henrik ”Hønse” Paulsen for et fantastisk arrangement.

- De var utrolig fleksible, og lørdag ventede de med middagen til kl. 20, til alle var kommet vel i land. Vi fik bare god mad og Gilleleje Sejlklub havde varm kaffe klar hele tiden, siger Mikkel. Gilleleje Sejlklub har bare taget sig sig godt af os, og det var godt tilrettelagt.

Stævnet blev vundet af Anders Nyholm og besætning fra Roskilde Sejlklub. Se hele resultatlisten på Gilleleje Sejlklubs hjemmeside, hvor der også er billeder.

Mikkel Westh-Nørager fortæller, at der kommer en video fra stævnet i løbet af ugen, vi glæder os til at se den!

content-loader
content-loader
content-loader