Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nørregaard får støtte af Bank. Foto: P. Hansen
Kapsejlads
Krüger og Thorsell blev nr. 5: Foto: P. Hansen

Jesper Bank skal forbedre Nørregaard og Lang

49erne Allan Nørregaard og Peter Lang henter Jesper Bank ind som sparringspartner frem mod OL. I indledende sejladser, har duoen problemer.

 

Af Troels Lykke |

En af Allan Nørregaard og Peter Langs udfordringer i løbet af sæsonen, har været de indledende sejladser under vigtige stævner.

Det skal der nu arbejdes med, og til det har de allieret sig med en af Danmarks mest vindende OL-sejlere.

"Frem mod OL bruger vi Jesper Bank som sparringspartner. Vi skal have justeret nogle småting, blandt andet vores spændingsniveau i starten af et stævne og det kan Jesper hjælpe os med," forklarer Peter Lang.

Jesper Bank førte som træner for Jonas Warrer og Martin Kirketerp til OL-guld i Qingdao 2008.

Ikke prangende start

Starten på 49er VM for Allan Nørregaard og Peter Lang var langt fra prangende. Kort forinden havde besætningen vundet en tæt OL-udtagelse og dermed OL-billetten over den forsvarende OL-mester Jonas Warrer og SørenHansen.
 
"Vores forberedelse op til VM var ikke optimal, og vi skulle sejle os varme og blive mere fortrolig med lokalforholdene før resultaterne kom," forklarer gast Peter Lang fra Zadar i Kroatien.
 
"Vi blev gennem mesterskabet mere og mere skarpe på de afgørende forhold. Og så hjalp det ekstra til, at vi er gode i let vind somprægede de sidste to dages sejladser."
 
Slutspurt sikrede bronze

Det var netop de sidste to dage under VM, at Nørregaard/Lang satte turbo på deres 49er. Mens konkurrenterne sejlede tunge placeringer hjem, leverede danskerne flere topplaceringer. 

I dagens to første sejladser avancerede danskerne fra 9. til 4. pladsen inden det afgørende Medal Race. En 4. plads i Medal Race var mere end rigeligt til at snuppe bronzemedaljen fra franskmændene.
 
"Medaljen er vi nu sindssyg glade for. VM har aldrig været prioriteret særlig højt, da målet var OL-kvalifikation, så vi stillede ikke op med vores bedste grej. Resultatet bekræfter at vi skal være for at vinde enOL-guldmedalje," konstateret Peter Lang få måneder inden OL skydes i gang.
 
Med en 2. plads i Medal Race sluttede Peter Krüger og Nicolai Thorsell på 5. pladsen.
 
Store forventningertil OL-sejlerne
Dansk Sejlunions formand Hans Natorp har de seneste dage kunne glæde sig over først Starbådens og efterfølgende 49erens VM-bronzemedalje.
 
"Jeg er imponeret over den fokus, de lægger for dagen på hele Sejlerlandsholdet ledet af Thomas Jacobsen. Starbåden der starter fra scratch, og hos 49erne hvor de skiftevis topper internationalt, hvilket er et godt billede på 'den danske model', hvor blandt andet det hjemlige træningsmiljø er i fokus," siger Hans Natorp.
 
"Jeg ser frem til OL med stor forventning. Vi skal give vores partnere og publikum en super oplevelse, og det lægger ugens resultater op til, at det bliver."
 
Flere VM'er i farvandet
Søndag skydes yderligere 3 sejlsports VM'er for olympiske klasser i gang. Laser Radial VM i tyske Boltenhagen, hvor blandt andet den kommende OL-debuttant Anne-Marie Rindom stiller op.

VM i 470-jolle sejles i Barcelona, hvor Henriette Kock/Lene Sommer og de danske herrer skal kæmpe for OL-nationspladser.

I Falmouth skal den tidligere dobbelte Finnjolle-verdensmester Jonas Høgh-Christensen også i kamp søndag. VM'et bliver danskerens sidste store niveautest inden OL.

content-loader
content-loader
content-loader