Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kæstel og besætning. Foto: dm2012faaborg.dk
Kapsejlads
Der manglede ikke øl. Foto. dm2012faaborg.dk
Kapsejlads
Borgmesteren var med til åbningen. Foto. dm2012faaborg.dk
Kapsejlads
Folkebåd i modelstr. var også med. Foto. dm2012faaborg.dk
Kapsejlads
Kapsejlads

Se billeder fra DM i Folkebåd

Hele 45 Nordiske Folkebåde startede i går deres DM. Se billeder fra onsdagens to sejladser.

Af katrine bertelsen |

Perfekte sejladsforhold på Hansebugten, hvor strømmen dog spillede de fleste et puds. Selvom strømmen løber vest/nordvest fra Svelmø og ind gennem Grydeløbet, tager den alligevel en lille rundtur inde i bunden af bugten, hvilket bådene fandt ud af, at fordelen for det meste lå på venstre side af opkrydset.

Søren Kæstel fra Skælskør var klart dagens bedste til at lure det, så han har bragt sig suverænt i spidsen med en 3. plads i første sejlads og en 1. plads i dagens anden og sidste sejlads. Sammenlagt har han nu 4 point, og på en samlet 2. plads ligger Koldingsejleren Per Jørgensen med 11 point, tæt forfulgt af Erik Køster fra Kerteminde med 12 point.

I dag forsøges der afviklet 3 sejladser, og i alt er der planlagt 8 sejladser. Så på vandet er tingene langt fra afgjort endnu, men der har været ros til baneledelsen for nogle præcise startlinier og gode baner.

Efter dagens sejladser fik sejlerne en velfortjent moleøl, og der blev delt præmier ud til ”de gule førertrøjer”, sidstepladsen fik ”den grønne pointtrøje” (og et anker), og ”bjergtrøjen” gik til den båd med mest springende resultater. Dertil var der lodtrækningspræmier til såvel fordæksgast, midtergast og rorsmand.

Generelt kan vi sige at stemningen er fremragende, sejlerne er tilfredse, og så kan vi som arrangører heller ikke være andet.

Stævneleder Erik Medelby Andersen

 

Se flere billeder på stævnets hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader