Gå til hoved-indhold
Her en tæt situation til Gold Cup i 2010. Foto: folkebaad.dkKapsejlads
Her en tæt situation til Gold Cup i 2010. Foto: folkebaad.dk

Største Folkebåds-DM i mange år - Toft-brødre deltager

DM i Folkebåd, fra 4. juli til 7. juli, bliver med 45 både og 135 deltagere ikke alene det største DM for Folkebåde i 6 år, men også klart Danmarks største kølbåds-DM.

Af katrine bertelsen |

Et DM for Folkebåde er et kapitel for sig. Flere generationer af folkebådssejlere har været med til at udvikle det til at være årets højdepunkt, med fællesskab på land, og på vandet otte solide sejladser på fire dage.

 At dette DM også bliver årets højdepunkt – med den hårdeste konkurrence i lange tider, kan også ses på deltagerlisten. 45 både er tilmeldt, med i alt 135 deltagere.

49’er ”drengene” sejler med

Til dette DM deltager eksempelvis de sidste syv års guld-, sølv- og bronzevindere samt fire tidligere guldpokalvindere, og på toppen af den sportslige kransekage deltager desuden Steen E. Nielsen fra Skive med "drengene" Emil- og Simon Toft Nielsen (også kendt som de bedste 49'er sejlere der ikke ville til OL).

Sandsynligheden for at vinderen skal findes blandt disse ialt 16 besætniger er temmelig stor, favoritter må dog være en af de sidste 3 års vindere med skipperne Brian Frisendal fra Sundby, Per Jørgensen fra Kolding og Heines Nielsen også fra Kolding.

Karatesejlads og en bette øl

Ud for Fåborg Sejlklubs klubhus er der rejst et kæmpetelt, så der alle fire dage efter sejladserne, kan være fællesskab med karatesejlads (håndsejlads), spisning, skræk- og løgnehistorier, hygge, levende musik og en bette øl (som Kåre siger).

Den sidste dag lørdag, er der præmieuddeling samt uddeling af alverdens fortjenstpokaler (nogle oppustelige, ingen har lyst til at vide hvad), fest til den lyse morgen, og igen – naturligvis – åben bar og levende musik. Den sociale side af et Folkebåds DM er næsten lige så vigtig som den sportslige.

Fremtiden er lys

Et DM med 135 deltagende sejlere fordelt på 45 både og en ellers god udvikling i klassen, ser fremtiden lys ud for Folkebådsklassen. Klassen der i år har fejret 70 års jubilæum, med et arrangement på Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemar Slot, hvor Folkebåd D-2 ligger ved broen flot istandsat.

Dansk Folkebådsklub håber at kunne være vært ved 75 års jubilæet, hvor vi håber på at kunne arrangere bla. sejladserne om Guldpokalen, hvor der forventeligt kommer deltagere fra de nordiske lande samt Tyskland, Holland, England og USA.

Faaborg, Verdens navle!

Faaborg er ikke alene i brændpunktet for dansk sejlsport med DM for Folkebåde og Carbon3's fremfærd. Under det nylige tordenvejr blev et hus på egnen ramt af lynet og brændte ned til grunden.

Selvom det er knap så sprængfarligt, har også Dronningen og Prinsgemalen opdaget og oplevet Faaborgs' fortræffeligheder på deres sommertogt.

Her som det sidste nye har pressen fået nys om, at der er udbrudt papegøjesyge på en gård tæt på Faaborg, alle vi andre har vidst det længe: At de på sydvestfyn har det meste i munden :-)

Ingen regler uden undtagelser, med Carbon3 har de fra Faaborg bevist, at selvom man talte om den så længe, at designet var tæt på at blive forældet, blev det til noget der i den grad får Faaborg og Tuco-værftet på verdenskortet og giver janteloven en på frakken.

Sejlerhilsen Søren Kæstel

Kilde: Søren Kæstel D-994, presseansvarlig for Dansk Folkebådsklub

Du kan se resultater mm. på stævnets hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader