Gå til hoved-indhold
Norges SeilForbund undersøger mulighederne for at samarbejde med det svenske SRS-system eller Dansk Handicap. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Norges SeilForbund undersøger mulighederne for at samarbejde med det svenske SRS-system eller Dansk Handicap. Foto: Troels Lykke

Norges Seilforbund vil have LYS

Der bliver sat fokus på LYS-systemet i vinter. Det Norske Seilforbund ønsker at spille en mere aktiv rolle og få kontrol over systemet.

Af katrine bertelsen |

Norges SeilForbund ønsker at LYS-komiteen, som fastsætter både og bådtypers LYS-tal, løftes ud af klasseklubben Norlys – og i stedet lægges ind under Norges SeilForbunds tekniske komité.

-Vi ønsker ikke et respit-system som ekskluderer deltagere, siger Ove Lind, bestyrelsesmedlem i Norges SeilForbund, til netavisen seilmagasinet.no

- NSF ser det som sit overordnede ansvar at have spilleregler for kapsejlads, og respitsystemet LYS er på samme måde som kapsejladsreglerne en del af spillereglerne, siger Ove Lind i NSFs tekniske komité.

Det skal være let

Et andet princip, han ønsker at lægge til grund er, at LYS skal invitere til deltagelse og ikke være sådan, at det er vanskeligt for sejlerne at deltage. Lind ønsker at det skal være meget enklere for sejlere med standardbåde at deltage i regattaer end det er nu.

– Udfordringen er, at mange sejlere ikke ved om de har en standardbåd eller ikke, siger Per Bøymo, som sidder i LYS-komiteen.

Det siges at Norges SeilForbund for tiden sonderer mulighederne for at samarbejde med det svenske SRS-system eller Dansk Handicap.

content-loader
content-loader
content-loader