Gå til hoved-indhold
Barometeret står på sol, 6-8 m/s og temperaturer over 20 grader. Så hvad venter du på? Foto: Kragenæs SejlklubKapsejlads
Barometeret står på sol, 6-8 m/s og temperaturer over 20 grader. Så hvad venter du på? Foto: Kragenæs Sejlklub

Sejl med i Smålandshavets sejlerfestival

Er du til sejlerglæde og fest, så sejl med i Smålandshavets sejlerfestival i den kommende weekend. Der er både jazz på kajen og masser af socialt samvær.

Af katrine bertelsen |

Der fables meget om Udkantsdanmark. Men der er masser af sejlads, sejlerglæde og socialt samvær i de områder, der måske ikke fører sig frem med store ord. Sejl med i Smålandshavets sejlerfestival i den kommende weekend.

Tre forskellige sejladser

Igen i år indbyder de Lollandske sejlklubber Sakskøbing, Bandholm og Kragenæs sejlklubber til Smålandshavets sejlerfestival. Om lørdagen sejles der en distancesejlads rundt om Fejø med forskellige banelængder. Kim Elmegaard fra Kragenæs Sejlklub er tovholder på Smålandshavets sejlerfestival d. 8.-9. september.

- Der er tre sejladser, fortæller Kim Elmelund. Øerne rundt og Respitsejladsen sejles efter kapsejladsreglerne, og de to sejladser er åbne for alle DH-både. Pålidelighedssejladsen er åben for alle typer både, der ikke ønsker at kapsejle. Der er også en pålidelighedssejlads for motorbåde.

Jazz og sejlerfest

Lørdag eftermiddag er der jazz på kajen, når bådene kommer i mål, lørdag aften er der sejlerfest.

Respitsejladsen sejles om søndagen, hvor handicappet er regnet ud på forhånd.

Der er også sørget for fuld forplejning. Der er varm mad, både fredag og lørdag aften, og morgenmad og frokostpakke til sejlerne, for et mindre beløb.

Øerne Rundt:

Banerne vil blive afpasset efter vejr og vindforhold lørdag morgen og vil udførligt være beskrevet i sejladsbestemmelserne. Der vil være forskellige baner for store og små både. Store både starter først.

Pålidelighedssejladsen:

Starten på pålidelighedssejladsen vil finde sted efter sidste start Øerne Rundt. Der skal sejles to omgange på en udlagt bane. Den, der har den mindste tidsforskel på omgangene, har vundet.

Reglerne forklares nærmere på skippermøde før sejladsen.

Respit-sejlads søndag:

Søndag kl. 08.00 - 08.30 udleveres respittiderne til de deltagende både.

Varselssignalet for første startende båd er planlagt til søndag kl. 09.25.

De deltagende både starter efter omvendt respit fra den nyeste TA-tabel. Langsomste båd starter først.

Du kan stadig nå at være med

Der er stadig plads til flere tilmeldinger. Det opfordres til at sejlerne har deres kapsejladslicens i orden, ellers vil man blive tildelt et mål.

Tilmelding kan ske på Kragenæs sejlklubs hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader