Gå til hoved-indhold
Juelsminde har klaret sæsonen med knap 5 % nedgang i antallet af gæstesejlere. Foto: Juelsminde havn og marinaHavne
Juelsminde har klaret sæsonen med knap 5 % nedgang i antallet af gæstesejlere. Foto: Juelsminde havn og marina

Danske tursejlere blev hjemme

De danske lystbåde havne melder om færre besøgende i år. Nedgangen er forskellig fra havn til havn, hvor de afsides beliggende havne har haft størst nedgang.

Af katrine bertelsen |

Den dårlige sommer har holdt mange sejlere hjemme, især de danske, og det kan aflæses direkte på antallet af gæstesejlere i havnene.

Danskerne blev hjemme

Anholt melder om 8-10 % nedgang, og det er i høj grad de danske sejlere der har svigtet, fortæller havnefoged Niels Henning Sonne fra Anholt Havn.

- Vi har til gengæld haft en del flere tyskere og hollændere, de lader sig ikke sådan kue, siger Niels Henning Sonne, der mener at det kedelige sommervejr er faktor.

Færre gæster i Middelfart

- Middelfart Marina, Kongebro og Middelfart gamle havn tilsammen har haft en nedgang på ca. 8 %, siger havnefoged for de tre havne, Kaare Bak, og fortsætter. - Foråret var godt frem til 1. juni. Uge 28 og 29 var elendige med 500 færre både end forrige år.

Rødvig, en transithavn

I Rødvig er nedgangen i år ikke så stor, men det kan tilskrives, at Rødvig havn er en “transithavn”, fortæller havnefoged Brian Jensen.

- Men de seneste 6-7 år er antallet af gæstesejlere næsten halveret fra omkring 5000 til 2700, slutter Brian Jensen.

Juelsminde klager ikke

Juelsminde havn og marina klager ikke. Havnefoged Carsten Clausen fortæller, at der er en mindre nedgang på 4 ½ % i år, men da havnen er nyrenoveret med mange pladser til store både, og kort til indkøb og forlystelser, er han rimeligt godt tilfreds.

Der er ikke megen diskussion om, at det er to dårlige somre i træk, der får sejlerne til at svigte. Men flere af de havnefogeder vi talte med kan også fortælle, at der er nedgang i antallet af fastliggere, og det tilskriver de den økonomiske krise.

content-loader
content-loader
content-loader