Gå til hoved-indhold
Start ved marinaen, udlagt mærke ved Skrillinge strand, Wedellsborg, Anslet Hage,  Ålehoved flak, Mosvig, Skrillinge strand og i mål igen.Kapsejlads
Start ved marinaen, udlagt mærke ved Skrillinge strand, Wedellsborg, Anslet Hage, Ålehoved flak, Mosvig, Skrillinge strand og i mål igen. Foto: Sebastian Bak Foto

Palby Brandsø Rundt var ræs, hygge og frisk vind

335 sejlere på 85 både, på 65 bådtyper fra 17 klubber, sejlede i lørdags i Middelfart, den 49. Brandsø Rundt på 28,7 sømil. Omega 42-hold havde en gennemsnitsalder på over 70 år.

 

Af Troels Lykke |

86 både havde i år valgt at tilmelde sig Middelfart Sejlklubs kapsejlads som har eksisteret siden 1964. Af dem var der 85 startende og 79 fuldførte både.

Allerede fredag begyndte deltagerne at ankomme til Middelfart og om aftenen var ca. halvdelen registreret. Lørdag morgen var Middelfart Sejlklub og det dertil opstillede telt fyldt med sejlere.

Det fortæller kapsejladsformand i Middelfart Sejlklub, Rune Drasbæk Dorow, i denne beretning.

Se fotos fra Sebastian Bak Foto: klik her

Inden skippermødet kl 09:00 havde 85 både registreret sig og fået startnumre udleveret.

Sejlklubben var også rammen for et stort flot delvis sponsoreret morgenbord fra den lokale www.brød-om-bord.dk bager, der var kørt ud med morgenbrød, pålæg, brunsviger mm. i stedet for at ankomme fra søsiden som normalt.

Godt kryds på tværs af Lillebælt

I 2010 udvidede Middelfart sejlklub kapsejladsen til at kunne omfatte 2 udlagte mærker. Det var derfor med spænding at stævneleder Peer Jensen kunne afsløre den præcise rute på skippermødet.

I år blev begge udlagte mærker taget i brug hvilket gav et godt kryds på tværs af Lillebælt.

Inden da var strøm og vindforhold blevet fulgt nøje for at sikre at den mest udfordrende bane kunne lægges med hensyntagen til at alle både skulle kunne nå i mål.

Banen

Start ved marinaen, udlagt mærke ved Skrillinge strand, Wedellsborg, Anslet Hage,  Ålehoved flak, Mosvig, Skrillinge strand og i mål igen. I alt 28.7 sømil. Lille bane for turbåde, der sejlede uden målerbrev, var 10 sømil kortere, 18.5 sømil.

Sammensætningen af startområdet, som man først efter sit varselsignal måtte besejle, afgrænset af begrænsning mærker, og 10 minutter mellem hver start gav ro på de i alt 19 løb fordelt på 9 starter.

Palby Marine - ny Hovedsponsor

Brandsø Rundt havde i år ny hovedsponsor i form af Palby Marine. Både Bjarne Carlsen og Bo Lindegaard var mødt op. Sidstnævnte ikke bare som repræsentant fra Palby, men også som deltager.

Desværre måtte den Melges 24, som Bo var ombord på, udgå med materiel skade. Fremmødet fra Palby var ledsaget af deres store trailer som var udstyret med gode tilbud, blandt andet fra Gill kollektionen.

Hygge og præmier

Efter sejladsen var der fællesspisning i klubhuset efterfulgt af præmieoverrækkelse. Det sociale på land, både før og efter, er en del af det som Middelfart sejlklub gerne vil have at Brandsø Rundt står for.

Bo Lindegaard fra Palby uddelte rundhåndet flotte præmier fra Gill og Palby’s sortiment. Enkelte vindere deltog ikke i arrangementet om aftenen, men derfor snydes de ikke alligevel. De vil naturligvis modtage deres præmier.

Palby Gill Cup

Brandsø Rundt havde i år udvidet samarbejdet med Fjord Race i Skærbæk og indbød til en mini cup, hvor man sejlede distance sejlads lørdag og op/ned baner søndag.

Alle bådtyper kunne deltage, dog med forbehold for, at der var mindst 5 ens deltagende. Desværre var der ingen løb der kunne overholde dette. Flere var dog tæt på.

Fjord Race blev afviklet på almindelig vis om søndagen. Mere information om cuppen kan læses på Brandsø Rundt’s hjemmeside. Middelfart Sejlklub mener stadig, at cuppen er et spændende tiltag og vil til næste års Brandsø Rundt overveje muligheden igen.

Vindere
Foruden løbsvindere blev følgende vandrepokaler uddelt:

● Hurtigste klub : Kolding Sejlklub (Heines Nielsen, Hans Albrechtsen og Jesper Skouenborg)
● Hurtigste indenbys båd : Martin Mikkelsen, Melges 24
● Overalt vinder : Flemming Palm, Folkebåd
● Hurtigste sejltid (kølbåde) : Søren Larsen, Grand Soleil 50
● Hurtigste sejltid (flerskrogsbåde) : Jens Quorning, Dragonfire

Se resultatlisten

Champagne:

● Første kølbåd i mål : Kaj Ebler, Omega 42
● Første flerskrogsbåd i mål : Jens Quorning, Dragonfire

Hertil skal nævnes at Omega 42’eren med Kaj Ebler ved roret havde samlet en besætning med en gennemsnitsalder over de 70 år.

Dragonfire med Jens Quorning var første båd i mål.

content-loader
content-loader
content-loader