Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Bank vil aktivere tursejlere i Elvstrøm Sails 2-Star Cup

16. juni sejles tomands-sejlads i Lillebælt, hvor Årø, Bågø og Brandsø rundes. Jesper Bank slår et slag for at de turprægede både skal sejle med - også dem med rullemasterne.

Af Troels Lykke |

For femte år i træk holder Middelfart og Fredericia Sejlklub 2 Star Cup i det skønne sejlfarvand Lillebælt. 2 mandssejladsen er ca. 37 sm. hvor der sejles fra Middelfart rundt om Årø, Bågø og Brandsø.

Et nært samarbejde imellem Middelfart Sejlklub, Fredericia Sejlklub og Elvstrøm Sails A/S har resulteret i et meget spændende og nytænkende projekt.

Bank: Specielt de turprægede både skal med

Jesper Bank – Fredericia-dreng – teknisk direktør hos Elvstrøm Sails A/S og dobbelt OL-guldvinder: 
 
- Vi vil have flere ud at sejle, og specielt de mere turprægede både skal aktiveres. Der er absolut ingen grund til at snyde sig selv for nogle spændende og lærerige oplevelser ! Det kræver blot at der tænkes lidt anderledes og konstruktivt fra de arrangerende klubber, og det er absolut tilfældet her.

Jesper Bank fortæller videre:

- Farvandet omkring lillebælt er fantastisk smukt, og tilbyder de perfekte rammer til en sådant arrangement, og der lægges stor vægt på det sociale på land, både før og efter sejladsen. Det var derfor for os helt naturligt at vi indgik dette samarbejde med de 2 arrangerende klubber, og vi tror på at vi fælles kan gøre en forskel, og også give inspiration til andre klubber rundt om i landet. Konceptet er enkelt, og meget velegnet til turprægede både også !  
Én båd og 4 hænder.

Rullemast-sejlerne skal også med

Mange har måske opdaget at langt de fleste nyere turbåde i dag er udrustet med en praktisk rullemast, som gør håndteringen om bord lettere. 

Disse både skal i langt højere grad aktiveres på vandet, og derfor vil der i år være et helt specielt løb til både med rullemast. Sådan lyder det videre i pressemeddelelsen fra Middelfart Sejlklub.

Søren Hansen  fra Strib, sælger og testsejler hos Elvstrøm Sails A/S : 

- Vi har igennem mere end 20 år udviklet og optimeret kraftigt på sejlene til rullemaster, og vi råder i dag over  en teknologi med EPEX, hvormed vi kan sikre vore kunder verdens mest vindende sejl til rullemaster. Der er absolut ingen grund til ikke at deltage, blot fordi man har en rullemast.

Særlig præmie til rullemast-sejlerne

Særlig præmie, ud over gavekort,udloddes helt specielt til denne gruppe : 
Elvstrøm Sails A/S stiller rig- og trimekspert Søren Hansen, til rådighed til vinderen af dette løb.

Der er præmier for ialt 30.000, heriblandt 4 gavekort fra Elvstrøm Sails lydende på hver Kr 5.000.

Peer Jensen: 4 hænder om bord giver mere lige kamp

Peer Jensen, arrangør fra Middelfart sejlklub: 

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi med dette koncept vil få flere på vandet, og konceptet med maksimalt 4 hænder ombord gør ofte kampen mere lige imellem bådene, og der skal tænkes og arbejdes anderledes ombord end man er vant til. Vi er meget glad for det tætte samarbejde imellem Elvstrøm Sails, Fredericia- og Middelfart sejlklub og vi tror på at Trekantområdet kan blive et værdifuldt kraftcenter i denne retning i fremtiden.  

content-loader
content-loader
content-loader