Gå til hoved-indhold
Selvom de danske placeringer kunne være bedre, er det dejligt at de har rejst den lange vej for at kæmpe mod de bedste. Foto: Matías CapizzanoKapsejlads
Selvom de danske placeringer kunne være bedre, er det dejligt at de har rejst den lange vej for at kæmpe mod de bedste. Foto: Matías Capizzano

Opti VM down under: Danske sejlere bagefter

Mens Ynglingene var med i top 10 til VM i Australien, deltog fem danske optisejlere i VM i New Zealand. Bedste placering blev en 75. plads til William Norvold.

Af katrine bertelsen |

Vejret har været omskifteligt til VM for Optimist i New Zealand, der sluttede i går. Stævnet har fået sejladser i både svag og frisk vind, og mest i store bølger.

Med deltagelse af mere end 200 næsten lige dygtige sejlere fordelt på tre starter i hver sejlads, har sejladserne været meget udfordrende. Adskillige danske top 10 resultater er det blevet til, men også resultater i midten og i den nedre ende.

Sejlerne fik i alt 11 sejladser, og stævnet blev vundet af Kimberly Lim fra Singapore, med Bart Lambriex fra Holland på en andenplads. En af favoritterne, Ryan Lo fra Singapore, måtte efter en protest afgive tredjepladsen til Javier Arribas fra Peru.

De danske sejlere fik følgende placeringer:

  • 75th William Norvold Bjørn
  • 87th Gustav Wantzin
  • 94th Tobias Andersen
  • 154th Jeppe Rørholm Borch
  • 178th Cille Smedegaard

Ialt 210 sejlere i alderen 11-15 år deltog, fordelt på 48 lande.

Se og læs mere her:  www.optiworldsnz.org.nz

Facebook:http://www.facebook.com/optiworldsnz2011 

content-loader
content-loader
content-loader