Gå til hoved-indhold
Forældrene stod klar på land, for at hjælpe børnene med båd og omklædning. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Forældrene stod klar på land, for at hjælpe børnene med båd og omklædning. Foto: Katrine Bertelsen

28 glade optimister på Øresund

OCD havde i weekenden årets første træningsstævne. 28 optimistsejlere fra nær og fjern – med forældre – belejrede land og vand ud for Hellerup.

Af katrine bertelsen |

Hellerup Sejlklub var i weekenden vært for optimisternes træningslejr. 15 sejlere fra udviklingslandsholdet og 13 optimusser (de helt små) gjorde Hellerup havn usikker i weekenden. En af initiativtagerne Peter Krabbe-Christensen, var træt men vældig godt tilfreds, da minbaad.dk mødte ham på havnen søndag eftermiddag.

- Det har været en fed weekend, og alle har hjulpet, så det hele klappede, siger han, og er glad for at Hellerup Sejlklub på alle måder har bakket godt op om træningsstævnet.

På vandet var der fire trænerbåde, og udviklingslandsholdet var blevet forsynet med to nye trænere, Bror Tobiasen og 49’er sejler Christian Peter Lübeck. Optimussejlerne havde fået trænerne Christina Rindom og Erik Dahl, der trænede de yngste i kapsejladsens ædle kunst. 

På trods af det noget stille vejr, var sejlerne på vandet næsten hele dagen både lørdag og søndag. Frokost og anden forplejning stod et større hold forældre for. 

To af forældrene, Christina og Michelle, var anker”mænd” på den gode forplejning, og der var ikke sparet på noget. Både unge og gamle kunne nyde hjemmebagt morgenbrød, kage og pasta med kødsovs til aftensmad. 

Så sov da!

Peter Krabbe-Christensen fortæller, at der var lidt problemer med at få de unge mennesker til at sove lørdag aften, hvor bl.a en pudekamp trak ud. Men en hidkaldt forælder – en skolelærer – fik situationen under kontrol. Også Strandvejens slikbutikker fristede flere af de unge jyder, der på et tidspunkt forsvandt for at ”proviantere”.

Træningsstævnet blev afviklet i god orden, selv om Hellerup Sejlklubs mange medlemmer også var i fuld gang med at gøre egne både i stand. Klubbens store hal skulle søndag aften ryddes for alt, da en mindre brand i hallens malerkabine, havde sodet en del. Kl. 19.30 var hallen ryddet og klar til rengøring, og optimisterne på vej hjem efter en dejlig weekend.

content-loader
content-loader
content-loader