Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Lars Aamann Jessen

Familieforøgelse hos Laserne

Kapsejladssæsonen blev afsluttet på fornem vis og et tilbageblik på året viser takter fra Laser-folket. 30 sejlere var i Skovshoved, fortæller Sarah Gunni.

Af Troels Lykke |

30 sejlere var samlet i Skovshoved i weekenden for at sejle årets sidste rangliste stævne. Let til mellem luft lørdag, springende og med masser af strøm og tang, og en søndag med høje vindstyrker og lave temperaturer.

Det fortæller en af landets førende Laser Radial-sejlere, Sarah Gunni fra Skovshoved Sejlklub og medlem af Laser Danmarks bestyrelse.

Dermed var der lagt op til gode, blandede sejladser især om lørdagen, hvor de yngre 4.7 sejlere, som denne weekend sejlede Radial, fik sat fart over feltet.

Laser Corner

Lørdag blev i øvrigt afsluttet med det sædvanlige Lasers Corner, hvor der bliver spist pølser, drukket kakao og hygge-snakket. I alt blev der gennemført 9 sejladser efter Lasernes koncept med op-ned baner á 30 minutter.

Forrige weekend var alle sejlerne og mange flere samlet i Egå, hvor der for første gang blev sejlet Europa Cup.

Det var en stor succes med deltagelse fra både Holland, Finland, Norge, Sverige og endda en enkelt fra De Hollandske Antiller. I alt var der 73 Laser-sejlere i Egå, et flot syn hvis man så ud over Århus-bugten.

Samtidig med disse to stævner er der blevet sejlet Master EM i Roses, Spanien. Der deltog 3 danske herrer, som fik sejlet en masse sejladser – i meget bedre vejr end herhjemme.

De danske masters gjorde det godt trods den hårde konkurrence, og Danmark fik sølv ved Christian Gunni.

Gennem året har Laserne lavet flere gode resultater. Både under OL, de store internationale stævner og mesterskaber, junior-/ungdomsmesterskaberne og nu altså også i master-klassen.

Marcus Kirketerp vandt i 4.7

Årets rangliste for 4.7 blev vundet af Marcus Kirketerp, for Radial drenge af Christian Rost, for Radial piger af Sarah Gunni og for Standard af Thorbjørn Schierup.

Laser-klassen har måske tidligere virket som en lille klasse, som primært bestod af sejlere med fokus på OL. Sådan kan man ikke længere nøjes med at beskrive den! Det seneste stykke tid, er der kommet rigtig mange unge til den lille ”familie”.

Naturligt at vokse som OL-jolle

Jollen er stadig olympisk for både mænd og kvinder, og derfor er det også kun naturligt, at den vokser i alle alderskategorierne.

Oftere og oftere bliver Laseren den naturlige fortsætter jolle for unge sejlere, både på grund mulighederne for at vokse og konkurrence-niveauet.

Alligevel var emnet ’synlighed’ vigtig på generalforsamlingen, som blev holdt i Egå, da klassen stadig har plads til flere. Bredden er vigtig for eliten, og derfor er sammenhold og vidensdeling vigtig for alle Laser-sejlere, forklarer Sarah Gunni. 

Foto: Lars Aamann Jessen

content-loader
content-loader
content-loader