Gå til hoved-indhold
Sara Gunni og Thorbjørn Schierup bor nu sammen i København. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Sara Gunni og Thorbjørn Schierup bor nu sammen i København. Foto: Troels Lykke

Hr og fru Laser gjorde næsten rent bord i Egå

Vi har netop været i Egå Sejlklub og talt med OL-sejleren Thorbjørn Schierup, der blev dansk mester, mens kæresten Sara Gunni tog DM-sølv efter Anne-Marie Rindom.

Af Troels Lykke |

Thorbjørn Schierup fra Køløvig Bådelaug blev kun slået af en stærk svensker, Jesper Stålheim, i Egå Sejlklubs Laser Europa Cup

Det viser resultatlisten. Stævnet talte også som et NM og DM.

Lige efter Schierup kom det andet stortalent, Mads Bendix, der som Schierup, også satser på OL i Rio i 2016.

- Jeg plejer ikke at vinde DM, det er mest Bendix, der har gjort det, men jeg har vidst vundet DM en eller to gange før. Jeg var ikke helt i hænge-form, siger Thorbjørn Schierup, mens han rigger sin Laser-jolle af på Egå Havn.

Han har i øvrigt en næsten hel ny Laser-jolle, som han nu sælger for 35.000 kroner, dog uden ror og sværd med, hvis nogen er interesseret. En ny koster 45.000 kr.

Er i militæret

Thorbjørn Schierup er nu i militæret i Slagelse i en fire måneder periode, og hvad han skal studere eller arbejde med derefter, ved han endnu ikke.

- Det er et af livets store spørgsmål, siger den 21-årige sejler og griner.

Lige nu træner han lidt i Skovshoved, hvor kæresten fra KDY, Sara Gunni, holder til.

- Jeg træner ikke hver dag mere og der er ikke mange Laser standard sejlere i Skovshoved, så måske skal jeg træne i Aarhus, hvor der er et stort felt, siger han, mens Sara Gunni står ved siden af.

Sara Gunni blev nummer to efter OL-deltageren Anne-Marie Rindom, viser resultatlisten for Laser Radial.

- Jeg er ikke i form, men på et tidspunkt lå jeg nummer et i stævnet, siger Sara Gunni, der som Rindom også satser mod OL i 2016, modsat Maiken Schütt, der nu sejler 49er FX og Alberte Holm Lindberg, der pt. ikke satser på OL.

Egå Sejlklub gør det måske igen

I tre dage sejlede Lasere, Laser Radial og otte ungdoms Laser 4.7, i Egå og ifølge stævnleder Jonas Döpping, så gik alt OK, hvor der 'kun' blev delt otte gule flag ud for pumpning.

- Vi havde en virkelig kompetent jury, hvor der også var udenlandske juryfolk med, og selvom det er dyrt (at flyve jury ind og give hotelværelse, red.) så var det alle pengene værd, siger Jonas Döpping, der ikke vil afvise, at Europa Cup også kan sejles i Egå næste år.

- Vi har flere Laser-sejlere i Egå Sejlklub, der var med i stævnet, siger Döpping til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader