Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vi har desværre ikke et foto fra Rungsted, men sådan ser en J/80 ud.

Jesper Jespersen vinder J/80 klassemesterskab

Det var en tæt duel mellem skipperne Lucas Lier og Jesper Jespersen ved J/80ernes klassemesterskab i KDY. 12 både deltog i Rungsted.

Af Troels Lykke |

KDY har holdt klassemesterskab for J80 ud for Rungsted med 12 deltagere.

Jesper Jespersen med hustruen Helle Jespersen, OL-bronzevinder i Yngling og mandskab fra den lille sejlklub Solbjerg Søsport ved Aarhus, vandt akkurat over Hellerup-sejleren Lucas Lier, viser resultatlisten.

Om lørdagen var vinden i de to første sejladser meget svag, så det galt om at holde fart i båden og gå de rigtige steder på banen. En sydgående strøm krævede ekstra opmærksomhed ved topmærkerundingerne.

Det fortæller Jens Kristian, formand for J80 klubben. Han fortæller videre:

I den lette vind var Lucas Lier med besætning konstant godt kørende, med overblik og fart. De kunne afslutte den første dag på førstepladsen.
 
Søndagen bød på 3 sejladser i rigelig vind, og her viste Jesper Jespersen med besætning hvad fart, erfaring og fejlfri bådhåndtering gør af forskel.

En genakker som trækker våd, en ’spilerkæntring’ eller en genakker som ikke kommer ned til tiden, gør at konkurrenterne sejler forbi.

Flere og flere sejlede uden gennaker

Søndagens sejladser bød på fast rækkefølge i top 3, med Jesper Jespersen først, derefter Sofie Hesselkilde og hendes næsten pigebesætning og derefter Lucas Lier. Vi andre må konstatere at timer på vandet betaler sig.
 
Som søndagen skred frem, sejlede flere og flere besætninger uden gennakker,
da den kræver erfaring og samarbejde at håndtere i pust over 12 m/s, især når bundmærket kommer susende en i møde, efter det ellers fornuftigt lange opkryds.

Her var der mange ’kodak’ moments, og mindst lige så mange lærerige oplevelser. Sidst på søndagen var det dog tydeligt at trætheden var ved at melde sig, hvorfor sejladsledelsen fornuftigt besluttede at sende bådene i havn efter 3 sejladser.

25 J/80ere i Danmark

Her et år efter J80 verdensmesterskabet i Dragør glæder J80 klassen sig over at der fortsat kommer nye privat ejede både til, samt at der er flere sejlklubber som enten er i gang med eller overvejer at anskaffe J80’eren som skolebåd.
 
Skulle der være nogen som vil prøve eller høre nærmere omkring J80’eren kan formanden for J80 klubben kontaktes. Der er nu mere end 25 J80’ere i Danmark, med over halvdelen omkring sundet.
 
Jens Kristian, formand for J80 klubben

content-loader
content-loader
content-loader