Gå til hoved-indhold
Arkivfoto fra VM i J/80 i Dragør i 2012. Foto: Peter SøgaardKapsejlads
Arkivfoto fra VM i J/80 i Dragør i 2012. Foto: Peter Søgaard

Tredjeplads til Kieleruge i J/80 trods protester

Flemming Djernæs, Kim Løndal, Jørn Andersen og Søren Bro Mikkelsen fra Sønderborg Yacht club blev samlet 3´er til Kielerugen i J/80. Men helt tilfredse er besætningen ikke.

Af katrine bertelsen |

En flot tredjeplads i J/80 til Kielerugen, fik lidt malurt dryppet i bægeret, da resultatet kunne have været en 2.plads. En protest og en fejlagtig placering i en målgang skubbede det danske hold ned på en tredjeplads.

Flemming Djernæs skriver til minbaad.dk

Tysk konkurrents fairness blev ignoreret

2. pladsen havde været hjemme med et enkelt points fordel til den danske båd, hvis ikke en noget særlig protestafgørelse og en forkert registreret måltagning var kommet i spil.

Protesten blev indgivet 10 minutter efter protesttidens udløb. Det var en sag om at give tilstrækkelig plads i en bundmærkevending, der til de flestes overraskelse blev afgjort til den protesterende båds fordel, uden at den protesterende kunne føre bevis for påstanden med vidner.

Men protesten handlede også om, at protesten (udover at være for sen) også blev indgivet efter klar tilkendegivelse af IKKE at have råbt "protest" og vist protestflaget, som klassereglerne foreskriver.

Efter protestbehandlingen dukkede vores nærmeste konkurrent med informationer, hvorefter juryen tillod os at få sagen genåbnet. 

Her forklarede tyskeren indledningsvis, at han gerne havde set, at vi var blevet disket, da det jo kunne skabe stor pointmæssig afstand til os. Alligevel var han så fair at forklare juryen, at han havde sat to besætningsmedlemmer til at holde øje med, om vores modpart satte protestflag. Da det ikke var sket efter 2 minutter, ærgrede besætningen se sig over, at der ikke blev til en protestsag mod os. Det blev der så alligevel.

For 2. gang blev vi overraskede over juryens beslutning, at den fastholdt sin første beslutning og en 4. plads blev konverteret til 19 point!

Juryen bestod iøvrigt af en israeler, en russer, to tyskere og en englænder, så på papiret virkede det meget internationalt og kompetent.

Forkert måltagning i 12.sejlads

I en efterfølgende sejlads lagde en tysk båd protest mod måltagningen. De havde,  – ligesom os selv – set os som 2´er, men at vi blev registreret som 3´er. Fejlen lukrerede vores nærmeste konkurrent på, da han blev fremrykket fra en 4. plads og tilkendt 2. pladsen. Senere erkendte gasten på den "forkerte 2´er", at vi ganske rigtigt var før dem!

Man kan selvfølgelig godt forstå dommerbådens vanskeligheder, når 3 stk. J/80´ere passerer mållinjen med 13-14 knobs fart inden for en bådslængde, men meget underligt, at man fastholder beslutningen, når alle 3 involverede er enige om, at dommerne har set forkert. Vi gik i mål 5 meter fra fribordet på dommerskibet og havde således fint udsyn til linjen (som dommerne jo nok også vil mene, de har/havde).

Hilsen nær ved og næsten 2´er

Alslogistics - DEN 1028

content-loader
content-loader
content-loader