Gå til hoved-indhold
Fra venstre Jacob Cholewa, Stefan Siggaard Andersen, Malene Christensen og Trine Bentzen vinder 2. præmien til Hold DM 2012. Foto: Christian RindomKapsejlads
Fra venstre Jacob Cholewa, Stefan Siggaard Andersen, Malene Christensen og Trine Bentzen vinder 2. præmien til Hold DM 2012. Foto: Christian Rindom

Jacob Cholewa fra Vedbæk Sejlklub er nu fransk mester i Europajolle

Vedbæks Europasejler, Jacob Cholewa, vandt de åbne franske mesterskaber. I det hele taget kører det godt for de unge Europajolle-sejlere i Vedbæk, der nu vintertræner.

Af Troels Lykke |

Ved åbne franske mesterskaber i Biscarosse syd for Bordeaux, lykkedes at afvikle i alt 9 sejladser i svære og meget skiftende forhold med fire sejladser i +12 m/s på de to første racedage og yderligere 5 sejladser fordelt på to dage med 3-5 m/s.

Allerede før sidste racedag lå Jacob Cholewa med en samlet 2. plads rigtig godt til, og smart taktisk sejlads i de to sidste sejladser sikrede ham den samlede førsteplads, og dermed også retten til at kalde sig Fransk Mester. Også Malene Christensen havde succes i det franske.

Det fortæller Irene Schwartz fra Vedbæk Sejlklub i denne artikel. Hun fortæller videre:

Malene leverede en flot præstation og sluttede på 2. pladsen i damerækken og på en samlet 5. plads. Faktisk var hendes præstation så flot, at Malene, før den obligatoriske fratrækker, var den sejler i hele feltet med laveste bruttoscorer.

Andre gør det også godt

Men det er ikke kun Malene og Jacob, der udvikler sig rigtigt positivt gennem træningen, der på vand og land nøje er tilrettelagt af Christian Rindom, som udgør det træningsmæssige omdrejningspunkt for Europajolle sejlerne i Vedbæk Sejlklub.

Her er et lille udsnit af de flotte resultater Vedbæks E-jollesejlere har opnået i efteråret: I september deltog sejlerne i såvel ungdoms-DM i Vedbæk og senior DM. Trine Bentzen sejlede sig til to flotte 2. pladser - en i ungdoms-DM og en i senior DM. Lau Zachariassen tog 2. pladsen i ungdoms DM og Jacob Cholewa 4. pladsen.

Lau vandt i øvrigt også den samlede Torm Grandprix serie 2012 for E-joller. I begyndelsen af oktober deltog Trine Bentzen, Malene Christensen, Jacob Cholewa og Stefan Siggaard Andersen i Hold DM.

Her sejlede Vedbæk sejlerne en flot 2. plads hjem. Stævnet blev afholdt i Kaløvig og bød på udfordrende vejrforhold. I sær søndag var blæsende og finalesejladserne måtte afbrydes på grund af dårligt vejr.

Men det lagde ikke en dæmper på sejlernes begejstring over, at hold sejlads igen er indført i E-klassen.  Det skal være sjovt

Sejlernes præstationer er også et resultat af en træningsform, som tager udgangspunkt i sejlerens egen lyst til at sejle - træning skal også være sjovt, og det sociale element er en væsentlig del af samværet til træning, og det skal det fortsat være, uden at det på nogen måde kompromitterer målet om sportslig succes.

Det har været ungdomsafdelingens varemærke gennem flere år, og det har været med til at udvikle og fastholde de unge sejlere i sejlsporten. En yndet social aktivitet i klubben er, at sejlerne efter træning spiser sammen.

Matchrace, Carbon3 og undervandsrugby

Derudover udfordrer Vedbæk også sejlerne gennem andre aktiviteter. E-sejlerne har blandt andet sejlet et macthrace stævne, sejlet Carbon3, foredrag af mentalcoach og skal om få dage udfordres i undervandsrugby. Det skaber sammenhold mellem sejlerne, og giver god inspiration til den daglige træning.

Der er i dag 10 Europasejlere i ungdomsafdelingen. Hele vinteren igennem træner E-jollerne hver søndag på vandet fra kl. 11-16 og supplerer med fysisk træning på land ugen igennem, så de vil være toptunet til nye udfordringer i 2013.

Vintertræningen er åben for alle, og det glæder klubben, at "gæster" har fundet vej til den gode træning i Vedbæk.

content-loader
content-loader
content-loader