Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Stævnets bedste pige, Anna Livbjerg fra Kaløvig. Fotos: Mogens Hansen
Kapsejlads
Tobias Hemdorff, Anna og Mathias Livbjerg, Trine Bentzen, Jakob Faarvang og Anne-Line Lyngsø.
Kapsejlads
Europa joller i frisk vind ud for Brøndby Strand
Kapsejlads
Europa joller i frisk vind ud for Brøndby Strand

DM for E-joller: Kaløvig tog det hele

Weekenden bød på frisk vind over Køge Bugt, da over 60 Europajoller deltog i DM i Brøndby Strand. Kaløvig Bådelaug tog – stort set – alle medaljerne. Se fotos.

Af katrine bertelsen |

Vinden var frisk til hård alle tre dage, og det var en stor udfordring for mange af sejlerne. Da resultaterne efter de elleve sejladser var gjort op, var det Rasmus Rosengren fra Sverige, der stod som vinder af stævnet.

Danmarksmester blev Tobias Hemdorff, med sølv til Mathias Livbjerg og bronze til Jakob Faarvang, alle fra Kaløvig Bådelaug nord for Aarhus. Bedste pige blev Anna Livbjerg, ligeledes fra Kaløvig.

Stævnet blev afviklet over 3 dage med 8-10 m/s i de 11 sejladser, hvor især fredagens sejladser gav en prøve på Køge Bugts bølger.

Flot arrangement

Trine Bentzen fra Vedbæk Sejlklub skrev på Facebook.
- Tak til Brøndby for et stævne der har sat rekorder for både præmier, arrangement og gennemsnitlig vindstyrke!

Som regel handler det hele om de flotte sportspræstationer, men i weekendens DM for Europajoller var tilbagemeldingen fra deltagerne, at arrangørerne havde fortjent en plads på podiet. Brøndby Strands Sejlklubs ungdomsafdeling har kun ca. 25 medlemmer og har aldrig før været vært ved et officielt Danmarksmesterskab. Alligevel var arrangementet særdeles vellykket.

- Hemmeligheden er, at vi gennem de seneste år har haft en positiv udvikling, hvor aktive medlemmer er parate til at yde en indsats for fællesskabet, siger stævneleder Mogens Hansen og fortsætter. - Desuden har Vallensbæk Sejlklub og Sejlklubben Køge Bugt i Hundige ydet en kæmpeindsats før og under stævnet, hvor de både har stillet udstyr og mandskab til rådighed.

En af de frivillige, der har knoklet hele weekenden, er Svend Erik Molbech. Svend Erik har gennem tiden vundet DM i forskellige bådklasser, herunder optimistjolle. Nu bor han i sin båd i Brøndby Strand og glæder sig over liv i klubben og på havnen.

-Her i Brøndby Havn er vi mere end 50, der bor i vores både hele året – og selvfølgelig er det en særlig glæde, når jeg kan gå rundt og gi' en hånd med, siger Svend Erik Molbech med et stort smil.

Thomas Skærbæk fra Sunds Sejlklub, der ligger ved en lille sø ved Herning, deltog for første gang i et Europajolle-DM. Som en af de nye sejlere i klassen oplever han at de erfarne gerne deler deres viden og tager sig af de nye. "Jeg er rigtig rigtig glad for min Europajolle og selv om bølgerne godt nok var store her i Køge Bugt, så lærte jeg meget.".

Europajolle-organisationen ser fremad

Europeclass Denmark, der organiserer de danske Europejollesejlere, har allerede truffet beslutning om kapsejladser og træninger for de næste 12 måneder.

- Nu går vi i gang med at aftale de enkelte aktiviteter med sejlklubber, så sejlerfamilierne kan planlægge i god tid" siger Michael Cholewa, der netop er blevet genvalgt som formand, og fortsætter: "Vi gør, hvad vi kan, for at nye sejlere kommer godt i gang. Europajollen er en rigtig god fortsætterjolle, og vi er gode til at byde nye sejlere velkomne.

Se alle resultater her

content-loader
content-loader
content-loader