Gå til hoved-indhold
Irene Schwartz har været ungdomsleder i Vedbæk Sejlklub i 10 år.Sejlklubber
Irene Schwartz har været ungdomsleder i Vedbæk Sejlklub i 10 år.

Sejlsportens usynlige helte: Irene Schwartz fra Vedbæk

I de følgende måneder tegner vi en profil af sejlsportens usynlige helte. Frivillige ildsjæle der bruger tid på at gøre noget for andre. Vi starter med ungdomsleder Irene Schwartz fra Vedbæk Sejlklub.

Af katrine bertelsen |

Der er dem, der brænder for deres sport, men i mange tilfælde arbejder i kulissen. De kan være usynlige, men hvis de ikke var der, ville meget ikke kunne lade sig gøre.

Vi lægger ud med Irene Schwartz, der er ungdomsleder i Vedbæk Sejlklub. Irene Schwartz træner ikke børnene selv, men står for hele organiseringen af træningsarbejdet. I øjeblikket har Vedbæk i jolleafdelingen ca. 20 optisejlere, ca. ti Europajollesejlere og 6 engagerede trænere.

Hvordan startede det:
- Det startede med min egen søn, der begyndte at sejle optimistjolle som ni-årig. Der blev jeg, som så mange andre også bliver, opfordret til at gå ind i ungdomsarbejdet, og det jeg ikke fortrudt.

Din baggrund:
Jeg har selv sejlet fra barnsben, bl.a. Hobie Cat 16, så det lå lige til højrebenet at involvere mig i arbejdet med de unge.

Hvor mange år:
- Jeg har været ungdomsleder i Vedbæk Sejlklub i ca. 10 år. Jeg fortsætter ikke al evighed som ungdomsleder, der skal nyt blod til på et tidspunkt, men indtil videre har jeg masser af planer for ungdomsarbejdet.

Motto:
Irene har ikke noget egentligt motto, men den røde tråd i hendes arbejde med de unge er, at det er så vigtigt at parre det sociale med det seriøse. Børn og unge skal have plads og tid til at udvikle sig både sportsligt og menneskeligt.  Der sker en kæmpeudvikling i den alder, og der skal være plads til begge dele.

Største succes:
- At vi har holdt fast i, at et seriøst træningsmiljø også skal være et godt socialt miljø. Vi kan se, at det virker for sejlerne. De har indbyrdes stor respekt for hinandens stærke og svage sider både til vands og til lands, og det gavner dem helt sikkert på deres vej.

Største fiasko:
- At jeg ikke tidligere var så helt så præcis omkring linjen i vores ungdomsarbejdet.

Hvad tænder dig ved at være ungdomsleder:
- Det er udviklingen af de unge sejlere. At se dem vokse med udfordringerne, og se selv de små succeser blive værdsat og brugt – også i andre sammenhænge. Det er vigtigt for mig, at sejlerne udvikler sig både sportsligt og personligt, så de hele tiden er ”hele” mennesker.  

Fremtid:
- Jeg vil gerne sammen med trænerne gøre Vedbæk Sejlklub til det fedeste ungdomscenter på Øresundskysten.

Blå Bog:

Alder: 57 år
Civilstand: Gift
Børn: To, en dreng og en pige
Sejlklub: Vedbæk Sejlklub

Har du forslag eller oplagte emner til et menneske, der har gjort en særlig indsats for sejlsporten, så hold dig ikke tilbage, men skriv en mail til os på: katrine@minbaad.dk eller troels@minbaad.dk

content-loader
content-loader
content-loader