Gå til hoved-indhold
Om Ainslie kommer til at styre AC-båden er et stort spørgsmål. Spithill sidder solidt på tronen, og indtil nu har det været Coutts, der har udfordret. Foto: Lloyd Images/Ben Ainslie RacingKapsejlads
Om Ainslie kommer til at styre AC-båden er et stort spørgsmål. Spithill sidder solidt på tronen, og indtil nu har det været Coutts, der har udfordret. Foto: Lloyd Images/Ben Ainslie Racing

Lorenzen: “Bad Ben” sejler AC

Legendariske Ben Ainslie offentliggjorde tirsdag, at han springer på AC vognen efter OL i Weymouth. Ikke så overraskende eftersom han har været på Oracle Racing Team´s lønningsliste længe.

Af Morten Lorenzen |

BAR – Ben Ainslie Racing – er annonceret som et team, der satser på at skabe et engelsk Americas Cup hold i fremtiden.

I første omgang er der tale om, at holdet skal deltage i AC World Series. Under AC 34, 2013 i San Francisco bliver Ben Ainslie en del af Oracle Racing Team, men herefter vil Bad Ben forsøge at skabe sit eget hold til det 35. America’s Cup.

BAR støttes af Oracle Racing Team

Da det engelske Americas Cup, Team Origin, lukkede ned, sikrede Russell Coutts sig Ben´s underskrift, for at undgå, at han blev headhuntet til et af de andre hold.

Russell, der har stor respekt for Ben, udtalte på pressemødet tirsdag, at - jeg vil hellere sejle med Ben, end mod Ben.

Team BAR er sikret deltagelse i AC World Series med betaling fra Oracle Racing Team. Men Ben vil nu gå i gang med at finde sponsorer til sit Team, og et af de vedvarende rygter er, at Richard Branson med sit Virgin brand er på vej ind i teamet.

AC 34 i San Francisco

Når AC 34 går i gang i 2013 vil Ben være en del af Oracle Racing Team. Om han kommer til at styre AC-båden er et stort spørgsmål. James Spithill sidder godt på tronen, og indtil videre har det været Russell Coutts, der har udfordret ham i teamet.

Nu vil Spithill få seriøs modstand fra Ben, som uden tvivl hurtigt vil få styr på den vilde Cat. Om det er nok til at blive første-rorsmand er nok tvivlsomt. Men teamet er voldsomt styrket nu, og sejlsportens ubestridte rockstjerne vil pynte gevaldigt på team listen hos Oracle Racing Team.

Team BAR – Dansk deltagelse?

Indtil videre er der ikke sluppet meget ud omkring, hvilket team som Ben vil omgive sig med på AC45´eren. Men eftersom han er på Oracle´s lønningsliste vil mandskabet nok komme til at bestå af sejlere herfra til at begynde med.

Men herefter kan vi forvente at flere af Ben´s kolleger fra det britiske OL landshold vil deltage. Dark Horse i dette spil kunne blive danske Christian Kamp, som har været en fast del af Ben Ainslie´s Match Race team, som vi bl.a. så på Bornholm til Danish Open i 2010.

AC World Series – kommer DK nogensinde med?

Med en årlig kostpris på omkring 3 millioner Euro, burde en dansk deltagelse i Touren være realistisk. Og så alligevel ikke.

Jes Gram Hansen´s og Rasmus Köstner´s forsøg på at komme med på Extreme Sailing Series (Extreme 40), har endnu ikke båret frugt på trods af en seriøs indsats. Sponsor Danmark er åbenbart ikke klar til at åbne op for pengekassen til sejlsport i den tunge ende.

Det er måske på tide at tænke helt ud af boksen. En af de store danske erhvervs-succes´er er andelsbevægelsen.

Måske kunne vi skabe et internationalt dansk sejlerhold baseret på en andelsbevægelse. Her kunne danske virksomheder investere efter evne, og få en platform der kunne promovere dansk erhverv og industri.

Forestil dig at danske virksomheder gik sammen om at støtte op om sejlsport? Og betalte efter evne til at skabe overskud. Det kunne være en spændende tanke at forfølge…

Godt nytår – 2012 bliver et meget spændende sejlerår...

content-loader
content-loader
content-loader