Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
M32 vil være et godt bud i Danish Open.

World Match Racing Tour måske til Tuborg Havn

- Men det kræver at præmiepenge og tv-dækning er på plads, siger Morten Lorenzen, der har rettighederne i Danmark. Tuborg Yachtclub er nu i positiv dialog med Lorenzen om at holde Danish Open.

Af Troels Lykke |

Danish Open har allerede gået på skift i Frederikshavn, Aarhus og senest i Bornholm i 2010. Siden har der ikke været holdt Danish Open i Danmark, men nu sker det måske igen.

Minbaad.dk har her til aften talt med Morten Lorenzen fra Helsingør Sejlklub. Han har rettighederne til at holde Danish Open i Danmark for World Matchring Tour. Og måske bliver det i flerskrogsbåden M32 næste gang

- Det er vigtigt at vi kommer over i flerskrogsbåd, da det kan bruges til springbræt til America's Cup, derfor vil M32 passe godt, men intet er afgjort, men Marstrands Stena Cup bliver næste år i M32 næste år. Og vinderen af hele World Matchracing Touren 2016 modtager en mio. dollars. Så der geares op for præmiepengene, fortæller Morten Lorenzen.

Tuborg Yachtclub er klar

Tuborg Yachtclub der senest har meddelt at de støtter Gram-Hansen og Køstner i M32-stævnet i Tuborg Havn, er nu i dialog med Morten Lorenzen om at holde Danish Open næste år.

- Der er positive kræfter i Tuborg Yachtclub, som nu arbejder nu på at få World Match Racing til Tuborg Havn. Hvis alt går vel håber vi at kunne vi afholde Danish Open i Match Race allerede i 2016. Vi afholder stævnet i Tuborg Havn og velvidende det kræver et medlemskab af Dansk Sejlunion. Vi går efter at gøre det i et samarbejde med en lokal sejlklub. Det kunne være Hellerup Sejlklub eller Helsingør Sejlklub, fortæller erhvervsmand Michael Lynenskjold fra Tuborg Yachtclub.

- Interessant er det, at ejeren af M32 konceptet netop er blevet hovedaktionær af World Match Racing Tour - så vi forventer en masse positive synergier i sejlsporten de kommende år, forklarer Lynenskjold.

content-loader
content-loader
content-loader