Gå til hoved-indhold
Flere og flere ønsker at få sat deres både i stand af værftet i Horsens, siger Søren Buhl.Kapsejlads
Flere og flere ønsker at få sat deres både i stand af værftet i Horsens, siger Søren Buhl.

Horsens Yachtværft udvides med ny hal

Stigende aktiviteter med reparation og renoveringer af lystbåde medfører at værftsarealet udvides med en hal på 400 kvm, siger Søren Buhl fra værftet.

Af Troels Lykke |

Det er ikke det mest almindelige at bådeværfter udvider aktiviteterne for tiden. Det er imidlertid tilfældet for Horsens Yachtværft, der udvider med arealer til brug for værftsaktiviteter og opbevaring af både på havnen i Horsens. 

Stigende aktiviteter med reparation og renoveringer af lystbåde medfører at værftsarealet udvides med yderligere en hal på 400 kvm. 

Men også værftets aktiviteter indenfor vinteropbevaring, betyder at der permanent må inddrages hal på 2100 kvm i Horsens havn. 

Derudover har omfanget af opbevaringen, på  næsten 100 sejl,- og motorbåde, medført at der skal etableres ny plads for optag og søsætning, lige udenfor hallerne.  

”Vi oplever aktuelt at mange sejlere ønsker at opgraderer vedligeholdelsesstanden på båden ved brug af faguddannede bådebyggere. Det glæder os naturligvis. Men også vores struktur af vinteropbevaringen, med faste priser for veldefinerede opgaver, har medført at stadig flere sejlere ønsker at få værftet til at opbevare og klargøre bådene til sæsonen” siger Søren Buhl, der er mester og hovedaktionær i værftet.

Søger to bådebyggere

Aktuelt søger værftet to bådebyggere, for at kunne imødekomme de stigende aktiviteter. 

”Det er imidlertid vigtigt at de er alsidige ligesom værftets øvrige bådebyggere, idet kunderne ønsker sammenhæng i udførelsen. Uanset om drejer sig om opgaver indenfor det traditionelle bådebyggeri, motor og el, samt overflade- og bundbehandling til den endelige klargøringsopgave” siger Søren Buhl,  

Værftet har i samarbejde med Horsens Havn udviklet super forhold til vinteropbevaring. Med kun 100m fra kaj- og riggerområde til de isolerede haller med ekstra porthøjde, kan værftet med egne stativer og transportmateriel håndterer sejl,- og motorbåde på op til 20 tons. 

Den største udfordring i udviklingen af konceptet for opbevaring af både har været udnyttelsen om sommeren. 

Værftet barsler derfor også med markedsføring af opbevaring af både på trailere der kun ønskes klargjort umiddelbart før de anvendes på vandet. Der kan læses mere om dette på værftets hjemmeside.


Kort om værftet:

Horsens Yachtværft udfører maritimt håndværk og service på lystbåde og erhvervsfartøjer. 

Med egen servicekaj og værftfaciliteter på Horsens Havn omfatter fagkompetencerne lige fra det traditionelle bådebyggeri til anvendelse af de nyeste teknologier indenfor kompositter og skibsmekanik, samt elektronik. 

Værftet kan med værksteder indenfor støbning, snedkeri, motor, og  el, elektronik samt mast og rig løse enhver opgave på lystbåde og erhvervsfartøjer med et deplacement op til 20 tons. 

Udover reparation og service har værftet gennem årene også fremstillet nybygninger af såvel kapsejlladsbåde som ”performance” sejlbåde. Søren Buhl og Hans Erik Frost står bag værftet, som aktuelt beskæftiger 7 medarbejdere.

content-loader
content-loader
content-loader