Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bendix håbede på OL-plads. Foto: Das Büro
Kapsejlads
Schierup sejler OL. Foto: Anderson/sailingpix

Schierup til OL - Bendix forlod VM før tid

Mads Bendix tog skuffende hjem før tid ved VM i Laser-jolle, da han sluttede uden for guldfeltet på en 110. plads. Schierup skal sejle OL efter 50. plads.

Af Troels Lykke |

VM for Laser joller er slut i Tyskland. En suveræn vinder blev Tom Slingsby, der ikke behøvede at sejle sidste sejlads. Viser resultatlisten

Danmark var langt fra toppen, således blev Thorbjørn Schierup fra Aarhus nummer 50 som bedste dansker. 

Men det var rigeligt til at han blev udtaget til OL i Laser, en klasse, hvor Schierup selv skaffede Danmark en nationsplads ved VM i Australien i december 2011.

Dybt skuffet Bendix

Langt nede i feltet og noget overraskende, sluttede Mads Bendix på en 110. plads i sølvfeltet og det slog ham ud, fortæller træner Per Baagøe i dag til minbaad.dk:

- Han var dybt skuffet over at han ikke kom i guldfeltet, og jeg forstår godt han er skuffet over at slutte sådan efter seks år i klassen, forklarer Per Baagøe.

Master skal testes

Om Schierups 50. plads ved VM, siger han:

- Vi havde satset på en top 35 ved VM, vi har nu købt tre forskellige master og to sejl til test. Det skal vi bruge fordi vi skal finde ud af forskellene på masterne og dennes indflydelse på udbøjningen. Så kan vi bedre kende grejet når båd, mast og sejl udlveres til Thorbjørn til OL, og der er det netop mastens vægt, der er med til at afgøre hvordan den er, siger træner Per Baagøe.

content-loader
content-loader
content-loader