Gå til hoved-indhold
Mads Bendix var tæt på at komme til OL i Laser sidste år, men tabte udtagelsen til Thorbjørn Schierup. Foto: Das Buro for Team DanmarkKapsejlads
Mads Bendix var tæt på at komme til OL i Laser sidste år, men tabte udtagelsen til Thorbjørn Schierup. Foto: Das Buro for Team Danmark

Mads Bendix afløser OL-sølvvinder i Finnjolle

25-årige Mads Bendix fra Aarhus er headhuntet til Finnjollen af Dansk Sejlunion, der stiller båd og penge til rådighed til den tidligere Laser-sejler, der skal tage på i vægt. Interview.

Af Troels Lykke |

Mads Bendix er 1,88 meter høj, i super form og er et af landets store talenter i sejlsport. Derfor har Dansk Sejlunion spurgt om han vil forlade Laserjollen, som han er flere gange dansk mester i, for i stedet at sejle i den olympiske Finnjolle.

OL-sølvvinderen fra 2012, Jonas Høgh-Christensen, har nemlig stoppet sin karriere i sejlsport. Cheftræner i Dansk Sejlunion, Kristian Kjærgaard, der trænede Jonas Høgh-Christensen til OL-medaljen, forklarer til Århus Stiftstidende om Mads Bendix muligheder:

- Jeg har længe gået med en forventning om, at Mads vil bryde helt igennem i en klasse, han har fået sin generelle uddannelse i Laserjollen, hvor han klarede sig godt, og det er vel og mærke i en klasse hvor man ikke kan købe sig til en god placering med godt grej. Mads er et kæmpe talent med potentiale og passer bedre i Finnjollen, specielt på læns, hvor der er fri pump med sejlet kan han stikke fra konkurrenterne med 2-300 meter, lyder det fra cheftræneren.

Skal tage seks kilo på i vægt

Men mange ting mangler for at Mads Bendix kan kalde sig en topsejler i Finnjollen, som han kun har sejlet i få uger. Vægten er fx for lav. Lige nu vejer Mads Bendix kun 89 kilo og han skal minimum op på 95 kilo. Til sammenligning vejede Jonas Høgh-Christensen lige over 100 kilo, da han vandt OL-sølv.

- Min naturlige vægt er på 85 kilo og jeg vejede 83 kilo i Laserjollen, så det er hårdt at tage ti kilo på, men jeg trænes på Atletion Stadion af Dansk Sejlunions fysiske træner, Simon Stewart og jeg har da taget to kilo på, siger Mads Bendix, der netop har afsluttet tredje år på jurastudiet på Aarhus Universitet. Fra nu af gælder det om at træne og sejle stævner.

Mads Bendix har netop sejlet i Rungsted, hvor han blandt 30 Finnjoller blev nummer to.

- Jeg lærte noget i hver sejlads. Finnjollen er mere som en kølbåd og er meget tungere end Laserjollen, der skal sejles mere fysisk, men heldigvis giver sejlerne i klassen en masse viden fra sig og det gør min træner (Kristian Kjærgaard, red.) også. Han ved præcist hvordan Finnjollen skal sættes op med trimmet, siger Mads Bendix, der nu støttes af Dansk Sejlunion, både med penge og en ny båd, mast og sejl, der var Jonas Høgh-Christensens reserveudstyr til OL.

Hvis det går rigtigt godt for Aarhus-sejleren og han bliver udtaget til OL, kan Jonans Høgh-Christensens OL-sølvinderjolle komme i betragtning for Mads Bendix, forklarer cheftræner Kristian Kjærgaard.

Jeg vil være den bedste

Nu gælder det om at få timer i jollen og han træner stort set også hver dag for tiden ud for Aarhus Lystbådehavn, hvor han er en del af Kraftcenter Aarhus, hvor træningen blandt andet er med Finnjolle-sejleren Jacob Stachelhaus.

I næste uge sejles et OL-stævne i Kiel i Tyskland. Senere i år skal han sejle EM i Warnemünde.

- Jeg ved jo ikke hvordan det går for mig nu, men jeg ville aldrig have skiftet til Finnjollen, hvis jeg ikke mente at jeg kunne gøre mig gældende til et OL. Jeg vil være den bedste til det jeg laver, siger en ambitiøs Mads Bendix, der forklarer til Stiften, at han muligvis sætter jurastudiet på standby i en periode for at rykke med sin sport.

Artiklen er skrevet af minbaad.dks Troels Lykke, der hver uge skriver til Århus Stiftstidende om sejlsport.

content-loader
content-loader
content-loader