Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hundige Havn.

Hundige-ulykke: Drønede ind i stenmole om natten

- Ud fra en logisk betragtning er ulykken sket i de mørke timer. Ellers ville de være sejlet uden om stenmolen, siger Midt- og Vestsjællands Politi om ulykken, hvor fire døde i Køge Bugt.

Af Troels Lykke |

De fire døde mænd kan være sejlet ind i stenmolen ud for Hundige havn allerede i nat og derfor have ligget længe i vandet.
 
- Ud fra en logisk betragtning er ulykken sket i de mørke timer. Ellers ville de være sejlet uden om stenmolen, siger Martin Bjerregaard, pressetalsmand fra Midt- og Vestsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Dette betyder, at de døde mænd kan have ligget hele natten ved molen, der fungerer som bølgebryder et par hundrede meter nord for Hundige Havn og tilsyneladende ikke er afmærket med lys om natten.
 
- Vi håber at komme ulykkestidspunktet noget nærmere, blandt andet ud fra oplysninger om, hvornår mændene sidst har været i kontakt med deres pårørende, siger Martin Bjerregaard. 

Døde på stedet

Fire mænd i alderen 30-45 år omkom på stedet, da de sejlede frontalt ind i en stenmole ved Hundige Havn syd for København. Det forklarer David Labuhn fra Københavns Brandvæsen til ekstrabladet.dk's udsendte, som er til stede på havnen.

Labuhn udelukker dermed, at de fire mænd kan være druknet som følge af ulykken. Det sker blandt andet med henvisning til, at vandet blot er 0,5-1,5 meter dybt på det sted, hvor ligene blev fundet.

Fløj over stenmole

ekstrabladet.dks udsendte siger dog, at det er tydeligt, at båden har ramt molen i så høj fart og med så stor kraft, at den er fløjet over på den anden side af stenmolen.

Det kan ses på de blå glasfibersplintre, som er spred ud over hele stenmolen på den modsatte side af, hvor båden blev fundet.

Lynhurtig Sea Ray

Speedbåden er af mærket Sea Ray in/outboard og er cirka 20 fod. Ifølge eksperter er det en båd, der er lynende hurtig, men meget stabil.

- Det er en virkelig god og stabil båd, der planer. Det er ikke noget 'billigt pis', siger en medarbejder i Floor Bådcenter til ekstrabladet.dk

Båden sejler 90 km/t og koster fra ny 300.000 kroner.

Kilde. eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader