Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Hundige-ulykken: De fire sejlere druknede

Undersøgelserne af de omkomne viser at alle var druknet og dermed ikke døde af kvæstelser. Poltiet fandt ingen GPS eller navigationsudstyr. Mobiltelefoner døde 00.15.

 

Af Troels Lykke |

I fortsættelse af pressemeddelelse udsendt tirsdag d. 11/9-2012 kan Midt- og Vestsjællands politi nu oplyse, at der er foretaget yderligere undersøgelser af den forulykkedes speedbåd. Det skriver solrodnyt.dk
 
Politiet har ikke fundet hverken GPS eller andet navigationsudstyr til brug under sejlads med båden.

Søfartsstyrelsen er anmodet om en teknisk undersøgelse af båden for at klarlægge, om tekniske fejl ved speedbåden har haft indflydelse på årsagen til ulykken.

I torsdags har politiet sammen med en embedslæge afholdt retslægeligt ligsyn over de fire omkomne mænd.

Druknede

Undersøgelserne af de omkomne viste, at de alle var druknet og dermed ikke afgået ved døden som følge af kvæstelser.

Tre af de omkomne havde forskellige, mindre knubs efter ulykken, medens den 51-årige bådejer fra Greve havde i ansigtet og på kroppen pådraget sig sådanne kvæstelser, at politiet antager, at han har været fører af speedbåden på ulykkestidspunktet.

De øvrige omkomnes placering i båden på ulykkestidspunktet er uopklaret / uoplyst. Ingen af de omkomne vil blive obduceret.

Teknisk efterforskning og afhøringer har givet politiet oplysninger om, at de omkomne mandag var sejlet på en fornøjelsestur til Københavns-området. Deres færden i København fra mandag eftermiddag frem til midnat natten til tirsdag er ikke præcist klarlagt.

Mobiltelefon tændt indtil 00.15

Omkring midnatstid passerede speedbåden ifølge et vidne Sjællandsbroen i sydlig retning, og politiet har fra en af de omkomnes mobiltelefoner fået oplysninger, der tyder på, at sejladsen er foregået i sydlig retning langs kysten i Køge Bugt.

Mobiltelefonen har været tændt indtil kl. 0015, og hverken denne mobiltelefon eller andre af de omkomnes mobiltelefoner har været tændt eller benyttet på et senere tidspunkt.

Bådejeren havde erhvervet et speedbådscertifikat.

Der er allerede udtaget prøver af de omkomne til undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol. Analyseresultaterne forventes først om ca. 5 dage.

Kilde: solrodnyt.dk
 

content-loader
content-loader
content-loader