Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sten Emborg fra Søsportens Sikkerhedsråd. Foto: Troels Lykke

Natsejlads kræver skarphed

Natsejlads kræver, at du er skarp. Der må ikke gå hygge i den, siger Sten Emborg fra Søsportens Sikkerhedsråd, der nu kommenterer på den tragiske ulykke i Hundige. Se foto af båden i Nyhavn.

Af Troels Lykke |

De fire mænd, der blev fundet døde i går, var på en rigtig herretur med god mad, før det gik grueligt galt ud for Hundige Havn.
 
Politiet afventer stadig svar på, hvorvidt de fire har haft alkohol i blodet, men har en formodning om, at mændene var påvirket af alkohol.

Se foto af båden på eb.dk
 
Og natsejlads under sådanne forhold kan være dødsensfarligt

- Der går hurtigt hygge i den. Normalt hygger man først med lidt alkohol i klubhuset, når man er kommet i land. Det kunne tyde på, at de fire omkomne har hygget sig i Nyhavn, inden de sejlede derfra, og det er farligt, for så er man ikke opmærksom under sejladsen,siger Sten Emborg, daglig leder for Søsportens Sikkerhedsråd til eb.dk

Natsejlads kræver skarphed

Hvorvidt de fire omkomne var vant til at sejle, vides ikke. Politiet undersøger netop nu, om de havde speedbådscertifikat.
 
Når man erhverver speedbådskørekort, lærer man at sejle efter de gængse søfartsregler.
 
- Man skal sejle efter forholdene. Hvis der er meget lavt vand, skal man have kig på sin båd. Og ved natsejlads skal man være ekstra opmærksom, fortæller Jette Arria, skibsinspektør ved Søfartsstyrelsen.
 
De fire mænd, der i går blev fundet omkomne, menes at have sejlet i mørke, og der hvor ulykken skete, var vandet ikke mere end 1-1,5 meter dybt. Derfor burde de, ifølge Jette Arria, have været ekstra opmærksomme. Hvorvidt de har været det, kan man kun gisne om.
 
- Natsejlads kræver, at du er skarp. Der må ikke gå hygge i den, supplerer Sten Emborg.

To skal mindst være ædru

Sten Emborg mener også, at flere personer i båden bør være ædru.

- Det er bedst, at der er to, der er skarpe. Der skal helst også være en, der kigger i Havnelodsen (bog med oversigt over afmærkninger). Der er fælder over alt, og de er vigtige at være opmærksomme på om natten.

Under erhvervelsen af et speedbådkørekort lærer man at afkode de forskellige afmærkninger. Disse afmærkninger optræder specielt ved havneanløb og områder med lavvande - netop sådan et område, de fire mænd har sejlet i.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader