Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto: Troels Lykke

32 H-både til Thisted - forpremiere på VM i 2013

Årets største danske H-Bådsfelt bliver Montra Hotel Hanstholm Cup i Thisted. Per Hovmark fra klubben fortæller om stævnet, der sejles 25. og 26. august. Livemusik om aftenen.

Af Troels Lykke |

Tilmeldingsfristen er netop udløbet til VM udtagelsen Montra Hotel Hanstholm Cup 2012 som afvikles af Thisted sejlklub den 25-26. august 2012. Målsætningen i Thisted har været at nå op på 30 H-både til start og med 31 tilmeldinger er rekorden nu i hus.

Per Hovmark, Thisted Sejlklub fortæller:
Vi er utroligt stolte af de mange tilmeldinger som gør at vi kan starte årets største H-Bådsfelt. Selv det vellykkede H-Båds DM i Egå i juli måned har vi nu overgået på deltagerantal, det er fantastisk. 

Vi har ryddet en hel bro til H-Bådene så selvom tilmeldingsfristen er udløbet så har vi selvfølgelig plads til flere H-Både. Nu er målsætningen hævet til 35 H-Både.

Vi skal afvikle H-Båds VM i 2013 i Thisted og det har sikkert fået nogle sejlere til at komme til Thisted og tjekke VM farvandet ud. Men den vigtigste faktor tror jeg er det store arbejde der gøres ude i klubberne for at fremme H-Båden.

Amtoft og Vejle er gode eksempler på steder hvor arbejdet med at få mere gang i H-Båds sejlads bærer frugt. På Århusbugten er der også mange H-Både, men de er knapt så aktive hvilket lokale H-Båds sejlere hele tiden arbejder på at ændre.

Aktiv klasse

H-Båds klassen er særdeles aktiv og det ser ud til vi bliver den eneste Klassebåd som i 2012 kan prale med over 30 både til et week-end stævne.
Dermed er H-Båden attraktiv for de sejlere som gerne vil sejle week-end stævner i store felter uden at køre det halve af europa rundt .

Vi har i 2010 afviklet VM udtagelse for H-Både og ved den lejlighed fik vi god respons fra deltagerne. Vores VM udtagelse bliver samtidig generalprøve på vores afvikling af VM så der kommer til at ske en masse på Thisted havn den 25-26. august.

TracTrac

For sejlerne betyder det bl.a.  at vi som det første weekend stævne benytter TracTrac. Trackingen vises på storskærm på havnen og vi har sørget for at publikum på den måde kan følge med i sejladserne.

Vi har også sørget for at der er en speaker som sætter ord på tracking billederne så ikke sejlere forhåbentlig også får noget ud af at følge sejladserne på land.

Vil publikum gerne opleve sejladserne helt tæt på kan de tage med på gratis tilskuersejlads til baneområdet. Sejlerne vil også opleve at protestkommiteen vil være på vandet ligesom vores kamerafolk vil optage sejladserne på vandet.

Det sociale liv i H-Båds klassen er vigtigt og vi kan med glæde konstatere at det ser ud til at vi får en god campinglandsby på havnen til vores stævne.

Liveband

Der er mange besætninger som har meldt deres ankomst på campingpladsen. Hele stævnet skydes i gang fredag aften hvor Thisted Sejlklub er vært ved chilli con carne i f.m. med den off. åbning af stævnet.

Lørdag aften skal sejlerne forkæles med en lækker menu fra Montra Hotel Hanstholm, og skulle der være mere gas i benene efter dagens sejladser kan det passende brændes af på dansegulvet. Det Lokale 4 mands band Malle Travellin Band spiller nemlig op til dans lørdag aften.

En festtale skal vi heller ikke snydes for så Thisted’s borgmester Lene Kjeldgaard deltager i festmiddagen og  vil ved den lejlighed holde en tale til sejlerne.

Thisted Sejlklubs mange frivillige hjælpere arbejder på højtryk for at være klar til stævnestart. Bare rolig vi skal nå det inden den 25-26 august lover Thisted Sejlklub.

Læs mere om stævnet: www.tsstaevner.dk

content-loader
content-loader
content-loader