Gå til hoved-indhold
Sejlads i Køge Bugt i dag. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dkKapsejlads
Sejlads i Køge Bugt i dag. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Verdensmester i H-båd vinder VM-udtagelse i Køge

Og det gjorde Claus Høj Jensen og gaster, selvom de lavede en tyvstart og blev disket med ti andre i sidste sejlads. Se galleri midt på minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

25 H-både  var samlet i weekenden for at skyde sæsonen i gang ved årets første VM-udtagelsesstævne i Køge.  Stævnets sidste sejlads skulle vise sig, at blive noget af en overraskelse.

Alle de bedste H-både var samlet med regerende verdensmester Claus Høj Jensen som favorit.

Se galleri fra stævnet - fotograf Søren Svarre

Med lørdagens lette vind i sejlene gjorde Høj Jensen en god figur med en stabil og flot serie på 1,2,1. Også de erfarne drenge fra Roskilde, Morten Nielsen og crew gennem mere end 25 år, havde en god dag på vandet. De leverede en serie på 5, 4, 12 fortæller H-båds klassen.

Regerende verdensmester viser gode takter 

Der tegner sig et godt og lovende år for Høj Jensen og hans Crew. Søndag var der lovet mere vind, hvilket passede Claus Høj Jensen fint. 

Han fortsatte den flotte stil med en 3. og 1. plads i 4. og  5. sejlads. Samlet set gav dette Høj Jensen og hans crew en flot og velfortjent førsteplads i årets første stævne. 

11 disket for sort flag

Stævnets sjette og sidste sejlads skulle vise sig at være lidt af en opgave at få rigtigt i gang. 

H-bådene var svære at holde tilbage og der måtte fire omstarter til med sort flag, før de kom af sted. Dette resulterede i, at 11 H-både, heriblandt Claus Høj Jensen, røg ud og kunne sejle tidligt til mastekranen.

Køge Sejlklub gjorde det godt

Køge Sejlklub afviklede alt i alt et godt stævne.  Lørdag aften blev der serveret en velfortjent festmiddag. 

H-bådsklubben uddelte traditionen tro en lodtræknings præmie til en besætning blandt alle deltagende både. Det blev Poul Ansholm og besætning fra Hvidovre Sejlklub, der løb med 3 Casio sejlure.

Mere følger om L 23-sejlerne. Resultater

content-loader
content-loader
content-loader