Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
H-bådsklassen er i stærk fremgang i disse år, og de håber at flere unge vil deltage ved stævnerne. Foto: Anders Lund.

H-bådsklubben fjerner topskatten for førstegangsdeltagere ved DM i Struer

Forud for H-båds DM i starten af juli har klassen valgt at afskaffe startgebyret for 'førstegangsdeltagere'. Besætninger med lav gennemsnitsalder slipper også for startgebyr. Det nye tiltag skal få flere unge til at komme ind i kampen, hvor konkurrencen er hård.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I H-bådsklassen nyder sejlerne godt af den skarpe konkurrence, der hersker mellem nogle af Danmarks bedste kølbådssejlere. 

Konkurrencen er endda så tiltrækkende, at H-både fra både Tyskland og Sverige har meldt deres ankomst til årets danmarksmesterskab, som sejles i Limfjorden med Struer Sejlklub som vært.

Sejlere med gennemsnitsalder under 30 år er gratis

Men H-bådsklubben vil gerne have flere unge sejlere på banen, altså 'førstegangsdeltagere', og man skal ikke tøve.

- For at få flere unge sejlere med i kampen, har Danske H-bådssejlere valgt at fjerne startgebyret for alle de besætninger, hvor gennemsnitsalderen den 3. juli 2019 er under 30 år og for de rorsmænd, der tilmelder en båd, og som ikke har deltaget ved et H-båds DM siden 2015, fortæller Mads Korsgaard fra H-bådsklubbens bestyrelse.

- Samtidig vil vi også være behjælpelig med at udlåne en bådtrailer til førstegangsdeltagere, forklarer Henrik Toft til Minbaad.dk.

Tilmelding foregår her. I kommentarfeltet i tilmeldingen skrives "førstegangsdeltager", hvorefter DHBS vil kompensere deltagelsen med 1000 kroner.

content-loader
content-loader
content-loader