Gå til hoved-indhold
Jesper Bank fortalte de mange interesserede om sejlenes egenskaber. Foto: Mick Jesper Bank fortalte de mange interesserede sejlere om sejlenes egenskaber. Foto: Mick AnderssonUdstyr
Jesper Bank fortalte de mange interesserede sejlere om sejlenes egenskaber. Foto: Mick Anderson/sailingpix

Kom i busser til åbent hus hos Elvstrøm Sails

EPEX-teknologi, gode kø-tilbud og en X-35 verdensmester der fortalte om LEAN i sejlsport. Det oplevede sejlere fra Danmark og Tyskland. 54 sejlere fra Lübeck kom i bus.

Af katrine bertelsen |

Fem minutter efter dørene blev slået op til åbent hus hos Elvstrøm Sails i Aabenraa var den første ordre i hus på nye sejl. Og dermed gik startskuddet til en travl dag.

Dagen igennem var der travlhed ude på sejlloftet, hvor næsten 200 sejlere i løbet af lørdagen blev vist rundt i den arbejdende produktion og fik sig en sejlsnak med Elvstrøms engagerede medarbejdere. 

Epex-sejl

Specielt stor opmærksomhed var der omkring produktionen af de avancerede EPEX-sejl, som ikke blot henvender sig til kapsejlerne.

Flere tursejlere får også øjnene op for teknologiens anvendelighed.

- Åbent hus er en oplagt mulighed for at vise både kapsejlere og tursejlere EPEX-teknologien og forklare dem om sejlenes nøjagtighed, formstabilitet og øgede holdbarhed, fortalte Jesper Bank.

54 tyskere kom med bus

Klokken 11 præcis parkerede en propfuld bus med 54 sejlglade medlemmer fra Lübeck Yacht Club ud for hoveddøren og de næste par timer blev de vist rundt i produktionen og fik gennemgået hele produktionsforløbet fra design til færdige produkter. 

Imens var der helt fyldt i kantinen, hvor verdensmester i X-35, Morten Ulrikkeholm, tryllebandt den danske del af forsamlingen med sit foredrag. For fire år siden blev han sidst til VM i X-35. Og for den tidligere topsejler i jolleklasserne var det ikke godt nok.

- Efter VM i 2007 satte jeg mig og en gruppe sejlere os for, at det skulle være løgn. Vi lavede en plan, fulgte den og blev bedre, indledte Morten Ulrikkeholm.

De næste to år arbejdede han og sin besætning koncentreret for at opnå deres deres mål – at komme i den bedste halvdel af VM-feltet. Det lykkedes, og overliggeren blev hævet.

Bruger LEAN i sejlprojekt

- I mit arbejde bruger vi LEAN som et værktøj til at optimere vores produktion og arbejdsmetoder, og vi besluttede os for at bruge de samme værktøjer i vores sejlprojekt, fortalte han.

Ulrikkeholm indledte samarbejde med Elvstrøm Sails og fik hjælp af Jesper Bank til at lave en handlingsplan, som i løbet af to år bar frugt med et verdensmesterskab som kronen på værket.

Delte info med Torsten Bastiansen

- Vores bedste valg var at blive træningspartnere med en anden Elvstrøm-båd styret af skipper Torsten Bastiansen. De var allerede med helt fremme i top-10 i X-35 feltet, mens vores niveau var lavere. Vi aftalte af dele alle informationer, trimvejledninger, rig-setup – alt. Og det gav pote. De blev nummer tre til VM, og vi vandt.

Morten Ulrikkeholms oplæg var så populært, at han måtte gennemføre det to gange i løbet af dagen.

Klokken 15 blev åbent hus og dagens nye ordrer lukket.

 

 

content-loader
content-loader
content-loader