Gå til hoved-indhold
I Tyskland er Juniorbåden særlig stor.Kapsejlads
I Tyskland er Juniorbådsklassen særlig stor.

Mød Både i Bellas ældste klassebåd

Det er 85 år siden at KDY vedtog satsningen på den svenske pojkbåd, der dog omgående blev modificeret, siger Verner Vestergaard fra Junior-klubben.

Af Troels Lykke |

Verner Vestergaard fra Kerteminde, formand for Junior-klubben i Danmark fortæller til minbaad.dk, at KDY i 1927 vedtager på deres generalforsamling ,  for 85 år siden, som en fremskridtsorienteret sejlklub, at starte en juniorafdeling.

- Man valgte den svenske "pojkbåd", der dog omgående blev modificeret (kortere bom, større fok og mindre kølvægt) for at gøre den mere livlig og 1928 startedes juniorafdelingen og de første fartøjer, nu; KDY15KVM Juniorbåd, søsættes. Resten er historie men alle sejlere med 45+, ikke mindst de med mange gode minder, har formentlig lært at sejle i dette fartøj, siger Verner Vestergaard.

Med tiden er der blevet færre og færre der sejler DM.

- På grund af det generelt faldende deltagerantal til DMér og klassemesterskaber og med en større del af sejlerne fra Tyskland, hvor juniorbåden med 55 aktive sejlere er blevet et hit, forsøger J-Klubben at imødekomme de ønsker der har været til at arrangere sommerstævne med et mere uformelt kapsejladsmiljø istedet, siger Verner Vestergaard.

Temabåd i Svendborg Classic Regatta

Han er især stolt i år, da Juniorbåden får en særlig status i Svendborg da Juniorbåden blev af Svendborg Classic Regatta valgt som temabåd 2012.

- Det har vi så slået sammen med det ønskede sommerstævne der afholdes umiddelbart forinden i Rantzausminde, siger han.

- I Svendborg vil vi så afgøre om det planlagte stævne som Flensborg Yacht Club vil afholde i 2013 (det officielle 85 år for juniorbåden) skal afholdes som sommerstævne eller som DM/KM eller en kombination heraf, forklarer Verner.

Stævner i 2012

2012 sæsonen vil således bestå af tre klassiske stævner for klassiske sejlere:
25.-27.maj Max-Oertz-Regatta, Neustadt ved Lübecker Bugt,
4.-12.august Sommerstævne og Svendborg Classic Regatta
24.-26. august "Seasons End" på Aussenalster i Hamburg

content-loader
content-loader
content-loader