Gå til hoved-indhold
Dufour 335 Grand Large uden hækstag, så der er mere plads i cockpittet.Kort Nyt
Dufour 335 Grand Large uden hækstag, så der er mere plads i cockpittet.

Dufour 335: 10 meter turbåd uden hækstag

Et usædvanlig bredt cockpit, dobbelt rat og en rig uden hækstag springer umiddelbart i øjnene på den nye franske familiecruiser Dufour 335 Grand Large, som vi har testet i januar.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk og BådNyt testede i januar i år Dufour 335 Grand Large på Mallorca, desværre var der ikke meget vind, men i 2-3 m/sek. virkede båden let på rat og hovedindtrykket var positivt.

Yacht har sejlet båden i 8 m/sek. og konstaterede at båden er i god balance, men at man skal rebe ned i tide, da båden er levende at sejle.  

Dufour 335 Grand Large er en  cruiser med masser af fine detaljer og potentiale som langturssejler. 

- Især Dufour 335 Grand Large's usædvanligt brede cockpit giver en god rumlighed og komfort til familien, som man ikke finder i andre cruisere i denne størrelse, siger importør fra Floor Marine, Michael Floor i en meddelelse til pressen.

Dobbelt ratstyring

Dobbelt ratstyring og fast cockpitbord med nem passage gennem cockpittet er ikke tidligere set i en velsejlende og hurtig 33 fods cruisingbåd. 

Den italienske succesdesigner Marco Felci, der har designet hele Dufours Grand Large og Performance serie, har givet båden gode linjer, der fuldt lever på til Grand Large bådene flotte ry som hurtige og sikre familiebåde.

Rig uden hækstag


Den nye benjamin i Grand Large serien har fået en nyudviklet og praktisk rig med hele to, ekstra bagudvendte salinger, der har overflødiggjort det sædvanlige hækstag, der ofte er i vejen i mindre familiebåde. 

Her er overvantene desuden på moderne vis ført helt ud i borde og monteret i fribordet. Det giver ekstra styrke og sikkerhed for riggen. 

Dufour 335 Grand Large er ikke alene den første båd i denne størrelse med to rat, på grund af cockpittets bredde agter er det også to funktionelt store rat, der gør det nemt at styre optimalt. 

Bådens brede agterspejl kan desuden sænkes ned som en kæmpestor badeplatform med nem adgang fra hele cockpittet, gennem den gode passage mellem rattene. Praktiske detaljer i apteringen


Under dæk er der to kabiner, forkahyt og agterkahyt, samt et væld af fine praktiske detaljer . 

Der er direkte adgang til styrbord kistebænk gennem toilettet, og det betyder at det store stuverum for en langt større praktisk anvendelse. 

Toiletbordet kan udvides med en bordklap over selve toilettI pantryet er bådens store køleboks praktisk indrettet med kurve, så indholdet er let tilgængeligt, og der er fx også en vinkælder under dørken. 

Beskyttter træskot med bordplade

Den løse bordplade over komfuret, kan placeret ud mod agterskottet, så det også beskyttet træskottet mod varmen fra gasblussene.

- Båden er så effektivt indrettet, at der også er blevet plads til et regulært og funktionelt kortbord. Salonen er enkel, lys og indrettet traditionelt og praktisk med to sofaer, og et stort fast klapbord med indbyggede stuverum i midten. Der gode store dobbeltkøjer for og agter, forklarer Michael Floor. 

Dufour 335 Grand Large til 918.000 kr.

Længde 10,28 m, længde i vandlinien 9,00 m, bredde 3,49 m, dybgang 1,90 m, deplacement 5.450 kg, sejlareal (krydsstel) 54 m2, motor Volvo Penta 19 hk, brændstoftank 160 l, vandtank 220 l, køjer 2/4, design Umberto Felci, Italien, værft Dufour Yachts, Frankrig, pris 918.000 kr. incl. komfortpakke, bundmalet, søsat og rigget i Egå

Se også minbaad.dks omtale i eb.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader