Gå til hoved-indhold
DS Kursuskatalog er et, men f.eks. stiller både Carbon3 og Havhingsten op til foredrag - der findes måske også andre tilbud? Collage: KBSejlklubber
DS Kursuskatalog er et, men f.eks. stiller både Carbon3 og Havhingsten op til foredrag - der findes måske også andre tilbud? Collage: KB

Lorenzen: Hvad skal din vinter gå med

Efter en lang sæson, er vi alle så småt i gang at forberede vinterens aktiviteter. Udover at planlægge skiferien og vedligehold på skivet, har du så nogen specielle sejler-aktiviteter på kalenderen ?

 

Af Morten Lorenzen |

Ingen tvivl om, at man som aktiv sejler har lidt at indhente på den sociale side. Familiemiddage, mærkedage og almindelig samvær med familie og venner har været tilsidesat en smule i sejlsæsonen. Så det skal vi ha´gjort godt igen.

Men vi skal vel også se på, hvordan vi kan forbedre os, som sejler og som team.

Vinteraktiviteter - udover is og sne

Det er sikkert at is-båds sejlerne er i gang med at finde skøjterne frem, og slibegrejet. Men vi skal nok forhåbentlig hen i januar/februar før der er is på fjorden eller søen.

Lige så sikkert er det, at mange sejlere forbereder skiferien i disse dage. Skimekkaet St. Anton er i hvert fald klar til at tage imod de mange sejlere, der plejer at mødes dernede. Og der meldes allerede nu om fint sne-fald på toppen af Valluga.

Men hvad kan vi gøre for at forbedre os som sejlere.

Der er helt sikkert en lang række arrangementer i klubberne landet over. Forhåbentlig kan læserne hjælpe med at få fortalt om disse – og selvfølgelig også om der er åben adgang til arrangementerne.

Emner som tidligere har været præsenteret i klubber er: 

Sejltrim, i samarbejde med sejlmagere

Foredrag fra en stjerne sejler. Vi har så mange gode danske sejlere, som mere eller mindre lever af deres sport. De har sikkert en god historie at fortælle.

Herudover kunne emnerne være:

  • Vedligehold af både, motorer og elektronik
  • Fagre nye verden. Hvordan bruges den moderne elektronik bedst
  • Regelkurser. Man kan aldrig blive klog nok på reglerne
  • Doublehanded sejlads. Hvordan forbereder man sig bedst til shorthanded sejlads.
  • Førstehjælp. Når uheldet er ude er det for sent at læse instruktionsbøger
  • Vejret – hvordan tolker man vejrsystemer, skyer og meldingerne fra DMI

Hvad tilbyder DS

Dansk Sejlunion afholder en række kurser, som dog mest er relateret til trænere og instruktører. Men også et regelkursus har fundet vej – så måske var det en idé at bruge tid på at deltage i et sådant. Se mere på www.sejlsport.dk

Jeg synes måske, at det er lidt skuffende at Dansk Sejlunion ikke har flere vinter tilbud til sejlere på programmet.

Strategi-arbejdet sidste vinter resulterede i, at unionen ville være mere i øjenhøjde med sejlerne.

Denne vinter kunne være brugt til at gennemføre nogle sejler-relaterede seminarer/kurser udover de traditionelle dommer- og instruktørkurser. Men det kan være jeg har overset noget, det håber jeg da.

Kender du til et arrangement, så giv lyd

Lad os få gang i klublokalerne her til vinter – der er masser af emner at tage fat på.

Kender du til arrangementer der allerede er planlagt, så skriv i kommentar feltet til denne artikel. Det kunne jo være at andre blev inspireret...

content-loader
content-loader
content-loader