Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Sokkelund

Mød Danmarks flydende kulturarv i Ebeltoft

Læg sommerturen forbi Ebeltoft i dagene 11. til 15. juli og se både fra en svunden tid, når Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer afholder sit årlige sommertræf.

 

Af Troels Lykke |

På trods af det store udbud af glasfiberbåde og metervis af aluminiumsmaster findes der en mindre skare med hang til det klassiske, der årligt sætter hinanden i stævne - dette år for 33. gang. 

DFÆL's medlemmer - eller mere mundret - De Fæle - vil bruge dagene til at demonstrere for omverdenen, at det med værktøj, olie, lak og en god portion knofedt er muligt stadig at holde en del af Danmarks maritime kulturarv flydende.

En del spidsgattere

Blandt deltagerne vil en større del være spidsgattere. Et ærkedansk fartøj, der i de første årtier i forrige århundrede, udvikledes fra et praktisk brugsfartøj til en velsejlende lystbåd med store æstetiske idealer. 

Stævnet plejer ligeledes at tiltrække flere Nordiske Krydser, en fælles skandinavisk konstruktion fra de tidligere 30'ere. Herudover vil der kunne ses sejlkuttere i øvrigt, og et antal platgattere, her især Folkebåden, der dette år har rundet de 70.

Fartøjerne kan besigtiges på molen, men også vandet. Fredag den 13. vil der afvikles 2 banesejladser for årets DM i træbåde, og lørdag den 14. afsluttes der med en distancesejlads, hvor start og mål vil være i umiddelbar nærhed af Ebeltoft Havn.

Starter 9. juni

DFÆL er ikke de eneste der er i Ebeltoft i den uge. Allerede mandag den 9. starter Nordisk Kulturstævne 2012. 

Her vil være deltagelse af forskellige fartøjer fra Træskibsforening, TS, ligesom en mindre flåde af vore gamle fiskekuttere har meldt sin ankomst. 

Endelig vil der være deltagelse af mindre fartøjer fra de nordiske lande. Samlige deltagende vil være på vandet ud for Ebeltoft torsdag den 12. mellem kl. 16 og 18.
Der er således god grund til at komme til Ebeltoft i uge 28.

Se mere på
www.smallshiprace.dk
www.defaele.dk

content-loader
content-loader
content-loader