Gå til hoved-indhold
August til DFÆL-træf i Ebeltoft. Den 11-årige dreng kan nu blive 5. generation af bådebyggere. Foto: Jørgen JensenKort Nyt
August til DFÆL-træf i Ebeltoft. Den 11-årige dreng kan nu blive 5. generation af bådebyggere. Foto: Jørgen Jensen

Bådebyggerens kærlighed til ældre træbåde

Jørgen Jensen har været til DFÆL-træf i Ebeltoft med 32 mandskaber. Nu sender han en blog om træbåde og deres sejlads.

Af Troels Lykke |

Hele mit liv har været en unik og skøn rejse med træbåde, forståelsen for træ og dets fantastiske og smukke egenskaber.

Et træ består af ringe, der hver kan fortælle en historie, om vejret og vinden. Det skriver den københavnske bådebygger Jørgen Jensen til minbaad.dk.

En træbåd kan også fortælle en historie og det var med det i øje min dreng August på 11 år og jeg drog til det årlige stævne for træbåde i DFÆL dansk forening for ældre lystfartøjer, i bil, da den danske sommer ikke egner sig til sejlads med børn.

Jeg har sammen med min far og mor deltaget i disse stævner lige fra den spæde start i 1980 i Fåborg, set det som sommerens højde punkt, et udstillingsvindue for min fars fantastiske arbejde og den dag i dag tales der om det vidunderlige træarbejde han har lavet på utallige træbåd, 7 meter Ambition, 6 metre Aida og Guldfluen, og meget andet.

Næste ring i træet er min søn, August

Næste ring i træet er min søn August på 11 år, 5. generation af bådebyggere i familien, hvis han vil.

Jeg prøver at fortælle og vise ham alle de gode historier fra mit liv med træbåde, og jeg må sige at han er en utrolig dejlig rejse kammerat til DFÆL stævner, vi nyder hinandens selskab og vores fælles passion for smukt træarbejde vokser hver gang vi er af sted.

Tilbage til mine tanker med denne artikel, hvordan finder vi tilbage til der hvor det hele startede, hvordan får vi vores børn til at få en sund og livgivende interesse for træbåde, jeg synes det er alt afgørende for mine børn at lære om havet og det glæder, og at det smukke findes i træbåde.

De behøver ikke være kæmpe store og gude smukke, det betyder intet, så længe de har sjæl og lykke ombord. Og lige netop det kan man finde i rigt mål til disse stævner hvor det hyggelige samvær kommer i første række, udveksling af gode og dårlige råd, sunde kapsejladser og smukke præmier.

Elsker DFÆL-stævner

Jeg elsker DFÆl-stævner og vil deltage til den dag jeg ikke kan komme på havnen mere, glæder mig til at se August med sine venner deltage og hygge sig i de smukkeste træbåde, jeg er sikker på aldrig forsvinder.

Fremtiden er jo vores børn, og verden tilhører de unge, min August skal være en del af fremtiden for træbåde og det fik vi en helt utrolig og smuk weekend ud af, jeg kan kun anbefale at flere tager deres børn med til stævne og indretter sig derefter, det fortjener fremtiden.

Hilsen en lykkelig far.

Jørgen Jensen
Bådebygger

Båd i Ebeltoft for nylig.

content-loader
content-loader
content-loader