Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kurus i Hvide Sande hvor han var bedst.

Kiani Kurosh blogger om DM-sejr i Hvide Sande

DM i windsurfing-slalom blev vundet af Kiani Kurosh, der var noget træt efter World Cup-stævner. Her fortæller københavneren om oplevelsen.

Af Troels Lykke |

Denne sæson har uden tvivl været hårdt arbejde. Utrolig meget rejse aktivitet og rigtig mange timers træning på vand og på land.

Det skriver Kiani Kurosh fra København i denne blog til minbaad.dk

Efter et par rigtig gode uger i Tyrkiet, vendte jeg snuden hjem mod Danmark, da det er ved at være på den tid af året, hvor windsurfing er rigtig sjov.

Masser af blæsevejr og arrangementer. Denne gang var der tale om DM i slalom windsurfing og vandsportsbegivenheden WaterZ som alt sammen skulle foregå i Hvide Sande.

Træt efter World Cup

Jeg må indrømme at jeg var noget træt efter et helt world cup og efterfølgende board udvikling i Tyrkiet, så da jeg ankom til Hvide Sande efter en lang tur hjem var jeg noget brugt.

Ikke desto mindre stod jeg klar dagen efter til at konkurrere om DM titlen. Vejrudsigten var rigtig god og der var lagt op til en rigtig hård kamp.

Jeg har aldrig haft vundet DM-titlen før da vi for det første har rigtig mange gode sejlere i Danmark, og jeg min kalender har passer lidt dårligt sammen med DM begivenhederne de sidste par år. Ikke desto mindre så det hele ud til at passe lidt bedre sammen for denne omgang.

På førstedagen var vinden som lovet rigtig god, og inden længe var vi da også på vandet. Efter et par indledende runder var vi allerede ved den første finale, og her formåede jeg at holde mig på en tredjeplads.

Faktisk lykkedes det mig at holde mig i top3 i resten af dagens finaler hvilket betød at jeg var en smule efter en tysk gæst som var dukket op, men stadig bedste dansker, da jeg havde formået at holde mig stabilt i toppen mens de andre havde gode runder, men også havde lavet fejl.

Tre finaler på første dag

Alt i alt nåede vi tre finaler på den første dag inden at det var på tide at få noget mad og få slappet af til dagen efter som bød på en maraton sejlads.

Dagen efter stod jeg klar igen. Denne gang til en maraton sejlads som ikke var en del af DM, men det var stadig planen at jeg skulle deltage. I alt omkring 250 wind og kitesurfere havde tilmeldt sig denne sejlads, hvilket er et imponerende deltagerantal.

Starten var lidt mere "tricky" denne gang den skulle foregå ved at en jetski krydser mellem to bøjer og først efter den har passeret må man sejle over linien.

Min timing fejlede lidt på denne start og jeg kom rigtig skidt afsted. Herefter var det en kamp hele vejen igennem sejladsen på at komme tilbage i toppen. Jeg var taget ud med mit største sejl og board, og selvom vinden havde taget noget til, så havde jeg god fart i udstyret og jeg hentede folk hele vejen igennem.

Lige inden mållinjen nåede jeg at overhale ham som lå nr. 3 og måtte sande at selvom jeg havde haft god fart i udstyret, var der ingen måde hvorpå at jeg kunne nå de første to. Så en tredjeplads til denne maraton.

Kræfterne sluppet op

Nu var kræfterne så småt også sluppet op, og den lille forkølelse jeg havde fanget på rejsen havde forstærket sig selv et par gange, så det varede ikke længe inden at jeg lå i sengen og prøvede på at komme til kræfterne igen inden den kommende dag hvor jeg skulle vende fokus over mod DM titlen igen.

Vejrudsigten var igen god, og fra morgenstunden var jeg klar til at konkurrere med en ret dårlig hals og ikke meget energi tilbage.

Heldigvis for mig, var det kun passende forhold til at afholde konkurrence lidt hen over middag, og vi nåede derved kun at gennemføre en runde mere hvor jeg igen holde mig i top3.

Samlet set passede det dog stadig med at jeg kunne holde mig i spidsen som den mest stabile hen over weekenden og kunne nu kalde mig den bedste dansker og derved Danmarksmester!

God fornemmelse

Det var en god fornemmelse at få denne titel, da jeg har arbejdet hårdt i denne sæson, og har haft det for øje at jeg skulle forsøge at tage denne titel for i år.

Derfor holder jeg et par super glade dages pause idet at jeg er nødt til komme til kræfterne igen inden at turen går videre mod næste PWA world cup som kommer til at foregå på den tyske vesterhavs ø, Sylt.

Indtil da, Aloha fra Kiani

Kurosh Står øverst.

content-loader
content-loader
content-loader